Crowdfunding platform maritiem programma van start

Bij het maritiem programma komen regelmatig projectvoorstellen binnen. Het kan dan gaan over een voorgenomen publicatie, onderzoek naar een scheepswrak of het opzetten van een educatief programma. Vaak vraagt men ons om advies, informatie en ondersteuning maar regelmatig is men ook op zoek naar financiële steun. Veel projectvoorstellen vallen binnen de doelstellingen van het maritiem programma helaas is het niet mogelijk om alle projecten (mede) te financieren.

Eertvelt_schepen_in_nood

 

Schepen in nood van Andries Eertvelt ca. 1623 (Muiseum voor Schone Kunsten, Gent)

Het nieuwe CommonSites project van het maritiem programma is bedoeld om dergelijke projecten te faciliteren bij het vinden van donateurs door middel van Crowdfunding. Het CommonSites platform biedt de mogelijkheid om met verschillende doelgroepen samen te werken en voor projecten, op een laagdrempelige wijze, financiering te zoeken. Ook kun je heel eenvoudig de meest actuele gegevens van je project online delen om betrokkenheid te genereren bij je project.

Het eerste crowdfunding project in ons platform is de zoektocht naar het VOC schip ‘de Schoonhoven’. De ‘Schoonhoven’ zonk op 23 januari 1626 voor de kust van Portugal. Door archiefonderzoek in Portugal en Nederland is de locatie van het wrak gevonden. Er is 37.804,- euro nodig om het wrak daadwerkelijk te vinden en te kunnen onderzoeken.

Heb je ook een project of een idee en wil je via dit platform je financiering proberen rond te krijgen? Wil je meer informatie ontvangen over Common Sites? Neem dan contact op met Linn Borghuis ([email protected])

Meer… Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed