DAAD voorziet havenbedrijven van 74 nieuwe werknemers

Actieplan Jeugdwerkloosheid vult 31 plekken in de haven in

Rotterdam, 28 oktober 2010 – Het Rotterdamse Werkgeversservicepunt DAAD heeft werkgevers in de haven van 74 nieuwe werknemers voorzien. Deze activiteit komt voort uit het project ‘Nieuwe instroom in de haven’, waarvoor DAAD al meerdere jaren actief is en de voorselectie van mensen uit handen neemt. In de haven is een groeiende vraag naar personeel. Dit komt onder andere door het economisch herstel en de vergrijzing.

31 van de 74 plekken van het project ‘Nieuwe instroom in de haven’ zijn ingevuld in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid. Jongeren uit de regio Rijnmond combineren werken en leren bij verschillende havenbedrijven. DAAD biedt hen de eerste stap van hun carrière in de haven. Wethouder Dominic Schrijer (werk) is optimistisch over de instroom van deze jongeren: “Juist voor jongeren is het belangrijk een goede start op de arbeidsmark te maken. De Rotterdamse haven is daarvoor een ideale plek. Een dynamische omgeving met internationale uitstraling en een toenemende behoefte aan jonge werknemers.”

Hans Broere, manager van DAAD: “De Rotterdamse haven trekt weer aan, er zijn steeds meer signalen van bloei. Wij hebben deze trend voorzien en ons hierop voorbereid, waardoor we nu al mensen voor de haven kunnen leveren. Aangezien vraag en aanbod van personeel niet overeenkomt, selecteren wij mensen die kunnen gaan leren en werken in de haven. Daarnaast denkt DAAD mee met werkgever en werknemer om de match optimaal te maken. Wij brengen de kandidaten op het juiste werkniveau, waardoor vraag en aanbod dichter bij elkaar komen.”

Frans Dijkman, projectleider Instroom in de Haven, vult aan: “Na de grondige voorselectie van DAAD kiezen wij de meest geschikte mensen. Zij gaan in eerste instantie een jaar aan de slag en behalen via het Scheepvaart en Transport College hun certificaat operationeel havenwerker en tevens bij de sjorbedrijven hun sjordiploma. Vaak bevallen de werknemers zo goed dat veel werknemers hier een vaste baan vinden en soms verder opgeleid worden tot niveau drie of vier. Dit project heeft zich in het verleden al bewezen en dit jaar hebben we met 74 nieuwe krachten het resultaat van vorig jaar al overtroffen.”

Bron: Daad Werkt, 28-10-2010;