Damen heeft beste idee voor een groener bedrijfsterrein

Damen Shipyards heeft de eerste prijs gewonnen voor de prijsvraag ‘Bedrijvig Groen’ van de provincie Noord-Holland. In samenwerking met Bossa Nova architecten heeft Damen Shipyards een ontwerp gemaakt voor een geveltuin voor op de Scheepswerf Cornelis Douwes II. Volgens de jury kan het project “een voorbeeldfunctie worden binnen het Noordzeekanaalgebied.”

De provincie Noord-Holland gaat voor aantrekkelijkere en groene bedrijventerreinen. Groen is belangrijk voor het welzijn van mens en dier. Groene oases, zoals natuurparken en weilanden, vormen belangrijke verbindingsroutes voor vlinders, bijen en andere kleine dieren. Ook Noord-Hollandse bedrijventerreinen kunnen hierbij een rol spelen. De ideeën van de prijsvraag Bedrijvig Groen helpen de provincie met het versterken van de biodiversiteit in Noord-Holland. Firma Eikelboom en ‘de Natuurzuil’ van Hans Duivenvoorden kregen de tweede en derde plaats.

Tweede en derde prijs
Firma Eikelenboom heeft de tweede prijs gewonnen met een variant op groenere bermen op het bedrijventerrein Groene Meer in de Haarlemmermeer. De derde prijs is voor ‘de Natuurzuil’ van Hans Duivenvoorden, “een charmant en laagdrempelig verbetering van het insectenhotel”, aldus de jury.

De winnaars ontvangen een onbekend geldbedrag en kunnen voor de uitvoering van het idee een subsidie aanvragen.

Related news

List of related news articles