DCN Diving verkoopt aandeel in DCN Global LLC aan Fugro NV

DCN Diving uit Bergen op Zoom heeft vandaag haar 30% participatie in DCN Global LLC uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, verkocht aan Fugro NV. DCN Diving is een van de oprichters van DCN Global LLC, een specialist in onderwater engineering & duikwerkzaamheden. Deze diensten worden hoofdzakelijk offshore in het Midden Oosten uitgevoerd in opdracht van de civiele- alsmede de olie- en gasindustrie. Het bedrijf bezit vijftien systemen voor gewone luchtduiken en huurt een 300 meter saturatie duiksysteem van DCN Diving.

De jaarlijkse omzet van DCN Global bedraagt op dit moment 30 miljoen US $. Het bedrijf heeft 39 vaste medewerkers en ongeveer 170 medewerkers zijn op contractbasis actief. De sterke marktpositie van Fugro in het Midden Oosten is mede gebaseerd op in-house ontwikkelde technologieën en hoogwaardige dienstverleningen met betrekking tot het verzamelen, interpreteren en beheren van gegevens over het aardoppervlak en de ondergrond. De combinatie met de onderwater engineering en duikdiensten van DCN Global betekent voor Fugro vooral een versterking van haar subsea diensten voor de regionale offshore energiemarkt in het Midden Oosten.

DCN Global zal onder de naam Fugro Subsea Services (Middle East) Limited worden voortgezet en zal deel gaan uitmaken van Fugro’s Subsea Services Division. Het lokale management van DCN Global in Abu Dhabi treedt in dienst van Fugro.

“DCN Diving blijft gewoon vanuit Bergen Op Zoom opereren,” licht Algemeen Directeur Ton Stuifzand toe. Hij juicht de toekomstige samenwerking met Fugro als nieuwe eigenaar van DCN Global zeer toe. “Als management hebben wij er een aantal jaren geleden voor gekozen om van DCN Diving een succesvol uitvoerend duikbedrijf te maken. Sindsdien is ook een stevige opmars ingezet richting internationalisering van onze dienstverlening. De samenwerking met een internationaal expert als Fugro helpt ons ongetwijfeld om die wereldwijde aanwezigheid van ons duikbedrijf te versterken. Daarnaast staat Fugro voor kwaliteit en innovatie. En dat zijn nu precies de eigenschappen die ook wij willen uitdragen.”

Anno 2013 stevent ook DCN Diving af op een jaaromzet van ongeveer 30 miljoen dollar. Met name de afgelopen drie jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een complete onderwater contractor en is bewezen dat dankzij de eigen zogeheten habitats de meest opzienbarende onderwater projecten met succes tot op grote dieptes kunnen worden uitgevoerd. Waar ook ter wereld. Inmiddels zijn er eigen kantoren geopend in Duitsland, België, Cyprus en binnenkort ook in Engeland. Stuifzand: “Onze focus ligt duidelijk op projecten waarbij wij een toegevoegde waarde kunnen leveren in de vorm van innovatieve engineering. Als DCN Diving gaan wij ons nu volledig concentreren op het verder uitbouwen en verstevigen van onze marktpositie binnen de internationale olie- en gassector alsmede de windenergie.”

In dit kader maakte DCN Diving onlangs nog bekend ruim 10 miljoen euro te hebben geïnvesteerd in twee nieuwe ROV’s, een mobiel saturatiesysteem en additionele hyperbare habitats. En aan het eind van dit jaar zal in Bergen op Zoom een volwaardig hyperbaar saturatie testcentrum in gebruik worden genomen. Een primeur in Nederland. De testfaciliteit is niet alleen om duikers te trainen, maar ook om testen uit te voeren voor de reparatie van olie/ en gasleidingen, subsea kabels en connectoren. De tank heeft een diameter van 2,8 meter en een werkdruk van 200 meter.

Meer… DCN Diving