De maritieme sector: ‘Zoveel groter en uitdagender’

MOCE-Huismanstand

Ruim één week voordat de achtste editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) plaatsvindt, op woensdag 2 april a.s., hebben ruim 110 topbedrijven zich aangemeld als exposant. MOCE is het grootste evenement op het gebied van opleiding en carrière in de maritieme sector. Enkele aansprekende namen zijn Feadship, IHC Merwede, Wärtsilä Netherlands B.V., Sea Trucks Group, Spliethoff Group, Chemgas, Oceanco, Huisman, Damen en Van Oord.

Ontmoet de bedrijven
Naast een bezoek aan deze bedrijven kun je ook diverse presentaties en workshops bijwonen. Zo zal Dirk de Jong van Oceanco meer vertellen over de laatste ontwikkelingen en visie van Oceanco en hierbij ingaan op toekomstige innovaties van de jachtbouw. Namens Alewijnse Marine Systems verzorgen sprekers Kees van Doorn en Martin Slikkerveer een informatieve presentatie over Alewijnse. Ze nemen je mee in de wereld van elektrotechnische dienstverlening, zoomen in op de maritieme markten waarin Alewijnse actief is en geven informatie over hetgeen jij als toekomstige medewerker kunt verwachten. Feadship besteedt aandacht aan wat hen onderscheidt van andere megajachtbouwers. Maar ook Damen, LT People, Qualified People, Allseas, Airborne Oil & Gas en SBM Offshore verzorgen een presentatie. Ingenieursvereniging KIVI verzorgt daarnaast diverse workshops gericht op het sollicitatieproces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leren van manieren om bewuster om te gaan met non-verbale communicatie tijdens jouw sollicitatiegesprek.

Officiële opening door Young Maritime Representative
Het evenement start om 10.30 uur. De officiële opening wordt dit jaar om 11.00 uur verzorgd door Coen Bouhuys, waarbij hij kort zal toelichten wat de visie van de Young Maritime Representatives is. Coen is op 31 oktober jl. samen met Michelle van der Wees tijdens het Maritime Award Gala verkozen tot Young Maritime Representative, met als doel jongeren te enthousiasmeren voor werken en studeren in de maritieme en offshore sector. ‘Ondanks dat ik al affiniteit had met de sector, wist ik niet hoe gaaf deze wel niet is. Het is zoveel meer dan wat ik ervan had verwacht, zoveel groter en uitdagender’, aldus Coen Bouhuys.

Heerema Experience
Behalve met een informatiestand, is Heerema dit jaar ook vertegenwoordigd met de Heerema Experience: een speciaal ingerichte ruimte waar je een levensechte indruk krijgt van het spectaculaire werk offshore. Door middel van film, foto’s, muziek, geluiden en speciale effecten wordt in een paar minuten tijd een beeld geschetst van een organisatie die wereldwijd uitdagingen aangaat. Een bezoek aan de Heerema Experience is alsof je in een avonturenboek stapt.

Meer… MOCE