De nieuwe FCM One van Alfa Laval: een antwoord op de uitdagingen van brandstofconditionering

AlfaLaval_FCM_One_complete_module_ISOCoatedv2_ECI

De boostersystemen van tegenwoordig moeten meer brandstofparameters dan ooit tevoren aan kunnen en tegelijkertijd dezelfde veiligheid en meer energie-efficiëntie bieden. De nieuwe FCM One van Alfa Laval belooft dit en meer.

De oorspronkelijke Fuel Conditioning Module (FCM) van Alfa Laval, op de markt gebracht in 2001, bood een compacte en flexibele manier om tegemoet te komen aan de eisen voor brandstofdebiet, -druk en -viscositeit. De nieuwe FCM One combineert haar sterke punten met extra voordelen en nieuwe flexibiliteit voor de huidige brandstofeisen.

Een geïntegreerde module met veel opties
De FCM One integreert verwarmingsfuncties, koelfuncties en nog veel meer in één module, aangestuurd door dezelfde controller. Naast het conditioneren van brandstof voor een exacte match met de motorspecificaties, kan de module geconfigureerd worden om verschillende brandstoffen en brandstofmengsels te kunnen behandelen en de automatische omschakeling hiervan te regelen. “De FCM One is klaar voor de vele brandstofuitdagingen van vandaag de dag”, aldus Paolo Golla, Alfa Laval Product Manager Fuel Conditioning Systems. “Het biedt rederijen de flexibiliteit om met elke beschikbare brandstof te werken, plus specifieke opties om aan te tonen dat de regels worden nageleefd en de energie-efficiëntie wordt verbeterd.”

Veiligheid en efficiëntie tijdens de omschakeling
FCM One biedt schepen die werken met zowel restbrandstoffen als distillaten een veiliger en sneller omschakelingsproces. Het samengevoegde algoritme zorgt voor een soepele en efficiënte aanpassing van brandstofparameters en het proces wordt niet beïnvloed door wisselende motorbelasting. “De viscositeit wordt binnen een bepaald bereik gehouden als de temperatuur verandert”, legt Golla uit. “Omdat er geen viscositeitschommelingen zijn die alarmen in werking stellen en het proces vertragen, is de overgang sneller en wordt er minder kostbaar distillaat verbruikt.”

Meer… Alfa Laval