De professional… Jelle Bazuin

Naam: Jelle Bazuin
Leeftijd: 27 jaar
Opleiding: Zeevaartschool SWK 3000 kW/GT, later opwaardering voor stuurman alle schepen
Functie: Stuurman
Werkgever: KOTUG International

De crew van de KOTUG sleepboot RT Spirit is net een paar uur geleden afgelost in de haven van Rotterdam als wij spreken met stuurman Jelle Bazuin. Hij is net weer thuis in Zeewolde, maar neemt graag nog even de tijd om te vertellen over zijn werk.

“Het mooie aan mijn werk is de afwisseling. Ik ben vandaag thuisgekomen, maar daarvoor ben ik twee weken aan boord geweest”, vertelt Bazuin. “Vorige week waren we in Hamburg om te helpen bij het uitdokken en escorteren van een cruiseschip, daarna zijn we teruggevaren naar Rotterdam en hebben we een ponton met het brugdek voor de nieuwe Botlekbrug van Mammoet in Schiedam naar zijn locatie op de Oude Maas gesleept. Zo ben je de ene week aan het werk op zee en een week later in de haven. Dat gaat niet zo snel vervelen”

Hij vervolgt: “Het verplaatsen van de botlekbrug naar zijn uiteindelijke bestemming was erg gaaf, zulke dingen maak je niet vaak mee. Er ging veel planning aan vooraf, maar het ging allemaal gesmeerd. Erg mooi om te zien.”

Verantwoordelijkheden
Als stuurman ben je onder andere verantwoordelijk voor de veiligheid en het onderhoud aan boord: “Toen ik jaren geleden aan de opleiding SWK begon, wist ik nog niet zeker of ik zou kiezen voor stuurman of machinist. Tijdens de opleiding en stage kwam ik erachter dat mijn interesse bij stuurman ligt. Nog steeds heb ik geen spijt van de keuze, na twee weken verlof heb ik altijd weer zin om aan het werk te gaan. Als de RT Spirit op zee is, loop ik wacht als stuurman. Dit is zes uur op en zes uur af tegenover de kapitein. Tijdens deze uren vang ik zo veel mogelijk zijn werkzaamheden op.
Verder ben ik vooral bezig met het onderhoud, het controleren van veiligheidsmiddelen aan boord, het bijhouden van administratie en ouderhoudsprogramma, draag ik bij aan een voldoende voorraad en stuur ik, indien nodig, de matrozen aan”, ligt Bazuin het werk aan boord toe.

De RT Spirit doet naast havenwerk, veel offshore werkzaamheden. Bazuin: “Met de RT Spirit zijn we naast het assisteren in de haven, veel bezig met het verplaatsen van boorplatformen of het verslepen van bakken met onderdelen voor bijvoorbeeld een windmolenpark voor aannemers.”

Dynamisch
Bazuin begon zijn carrière bij Management Facilities Group, destijds Marin Shipmanagement, maar koos er na een aantal jaar voor om een switch te maken: “Bij Marin heb ik een leuke tijd gehad, maar het werk was veelal hetzelfde. Mijn werk voor KOTUG is dynamischer. Bij elke opdracht zijn we met een doel bezig en daarnaast spreekt zoals gezegd de combinatie van haven- en zeewerk me erg aan. En Kotug is gewoon een leuk bedrijf om voor te werken. Het bedrijf groeit internationaal en dat brengt ook veel uitdagingen in ons werk aan boord met zich mee. ”

Vrije tijd
“Werken op een schip is niet meer zoals vroeger, waar je eens in de twee maanden een haven binnenkwam en je een brief naar huis kon sturen of even kon telefoneren”, licht Bazuin zijn keuze toe. “Tegenwoordig heb je internet aan boord en kun je bijvoorbeeld whatsappen of skypen met het thuisfront. Daarnaast kan je veel vaker kiezen voor kortere perioden op en af. Een stuk aantrekkelijker dus, maar als je wilt kan je nog steeds kiezen voor langeafstand-reizen.”

“Doordat mijn werkschema twee weken op en twee weken af is, hebben sommige zaken nu eenmaal wat meer planning nodig dan normaal, bijvoorbeeld vakanties of het maken van afspraken. Het voordeel is wel dat ik meer dan zes maanden per jaar thuis ben en dat kan iemand met een fulltime walbaan niet zeggen”, sluit hij af. AK