De ro-ro industrie verzamelt zich in Bremen om de toekomst te bespreken

De tweejaarlijkse conferentie en tentoonstelling RORO, over de roll on – roll off industrie, vindt dit jaar plaats in Duitsland en het lijkt erop dat het de tot nu toe meest succesvolle editie zal worden. Dit jaar zal de Haven van Bremen de bezoekers van RORO ontvangen van 18 tot en met 20 mei. Geïnteresseerden kunnen er kennis maken met de meest vooraanstaande bedrijven van over de hele wereld die er hun laatste innovaties zullen tentoonstellen.

Terwijl de wereldeconomie zich aan het herstellen is en de handel opnieuw begint te bloeien, is het nu ongetwijfeld het moment voor de ro-ro industrie om uit te kijken naar de meest efficiënte en kostenbesparende vernieuwingen. RORO 2010 zal haar bezoekers dan ook de kans geven om de allernieuwste productinnovaties te ontdekken en om er tegelijkertijd informatie over de markt te verzamelen en er aan netwerking te doen.

Als het grootste evenement in zijn soort in Europa, zal RORO opnieuw de belangrijkste bedrijven van over de hele wereld samenbrengen. Een volledige lijst van de deelnemende bedrijven kan u vinden op www.roroex.com/exlist, maar hier vindt u er alvast enkele: BLG Logistics Group, Bremenport, Cavotech, Godby Shipping, Houcon Cargo Systems, Jade Software, MAFI Transport Systems, Navotech ApS, Port of Bremen, Port of Zeebrugge, Secom Trailer Systems en TTS.

Dit jaar zijn er in de Haven van Bremen ook enkele nieuwigheden. De Speedy Business Card Exchange geeft delegaties de kans om nieuwe strategische contacten te leggen in een rustige omgeving, terwijl de RoRo Shipping Industry Poll te weten wil komen wat de bezoeker denkt over de toekomst van de industrie. De resultaten zullen geanalyseerd en gepresenteerd worden tijdens de tweede dag van de conferentie.
Wat ook nieuw is, is Industry Outlook Forum dat de bezoekers de kans geeft debatten bij te wonen tussen verschillende experts over de toekomst van de sector. Tijdens de Roundtable Discussions zullen de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de industrie besproken worden. Gedurende de eerste sessie zullen vertegenwoordigers van Norfolkline Shipping BV, Stena RoRo, TT Line, DFDS Tor Line GmbH en Scandlines de impact van de economische crisis op de sector bespreken. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: de globale scheepvaarttrends, innovaties in de havens en terminals en veiligheid, stabiliteit en beveiliging. Ook de steeds strenger wordende milieuwetgeving zal één van de onderwerpen zijn.

Bezoekers kunnen zich op voorhand online registreren en kunnen zo een gratis ticket bemachtigen voor de RORO Exhibition door te surfen naar www.roroex.com/register. Delegaties kunnen zich inschrijven bij Laura Delaney via [email protected].

Bron: RORO Exhibition, 19-04-2010;