Debuut WhisperPower op Hiswa te Water

WhisperPower ontwikkelt en fabriceert al sinds 1998 gerenommeerde, compacte, watergekoelde diesel generatoren in 3000 en 1500 toeren uitvoering, in vermogens van 3 tot 30 kVA. In het verleden werden deze generatoren door Mastervolt onder de productnaam Whisper op de markt gebracht. Vanaf 1 juli jl. levert WhisperPower haar producten onder eigen label direct aan de markt.

WhisperPower is een nog jonge, ambitieuze industriële onderneming gevestigd in Drachten in een nieuw modern 5500 m2 eco-pand, welke is uitgerust met een geavanceerd ‘Energie-Terugwin-Systeem’ voor de klimaatbeheersing van het pand. Hier wordt de ontwikkeling, assemblage en logistiek verzorgd door 40 fulltime medewerkers. “De missie van WhisperPower is om de wereld van energieopwekking te verbeteren door de ontwikkeling van schonere, stillere en efficiëntere systemen,” aldus Ter Heide, eigenaar van WhisperPower.

In lijn met haar missie introduceert WhisperPower op de Hiswa te Water (stand K148) een nieuwe generatie producten waaronder:

• De vernieuwde range Whisper Generatoren onder meer bestaande uit:
– De M-SC 6, Whisper Super Compact 6 kVA, en de M-SC 8, Whisper Super Compact 8 kVA, 3000 toeren generatoren met metalen geluidskap geheel uitgevoerd in wit (RAL 9010).
– De M-SQ 20, Whisper Super Quiet 20 kVA, 1500 toeren generator welke het gat tussen de bestaande16 kVA en 25 kVA generatoren opvult.
• Hoge resolutie, 7 inch, full colour touch screen bedieningspaneel geschikt voor alle WhisperPower diesel generatoren van 3,5 – 30 kVA; de ideale manier om uw gehele AC circuit te bedienen.
• Robuuste omschakelsystemen voor het schakelen tussen land, generator en boordspanning.
• De Delta water/gasscheider deze reduceert het geluid van de generator en voorkomt het “splash”effect.
• De Delta Waterlock uitlaatdemper en terugstroom beveiliging. Deze is ook geschikt voor voortstuwingsmotoren.

Op de stand van WhisperPower (K148) worden tevens de producten geïntroduceerd van het onlangs opgerichte zusterbedrijf van WhisperPower: Hybrid Power Systems, dat eveneens gevestigd is in Drachten. Deze onderneming ontwikkelt en verkoopt complete hybride voortstuwingssystemen voor jachten vanaf 15-20 meter, met vermogens van 50 tot 500 kW.

Bron: WhisperPower, 30-06-2010;