Defensie presenteert innovatieprojecten

Defensie heeft tijdens het evenement ‘Innovation in Defence 2013’ 19 innovatieprogramma’s gepresenteerd die dit jaar zijn afgerond. Het gaat om programma’s die samen met de kennisinstituten TNO, NLR, MARIN en het NLDA zijn uitgevoerd. De bijeenkomst, dit jaar voor de tweede keer, vond plaats in Den Haag en trok ruim 350 deelnemers van Defensie.

“We vieren vandaag innovatie”, treffender kon commandeur Tossings het evenement niet openen. Innovatie is van levensbelang voor Defensie. Innovatie draagt bij aan een effectieve, efficiënte, veilige en flexibele krijgsmacht. Naast TNO werd het evenement mede georganiseerd door de andere kennisinstituten die hebben bijdragen aan de krijgsmachtinnovaties: het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) en de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).

Kolonel Ernst Dobbenberg, hoofd van de afdeling Kennis & Innovatie van de Defensiestaf: “We vroegen de onderzoekers om niet alleen te vertellen wat er onderzocht is, maar vooral ook over de impact daarvan voor Defensie. Onderzoek moet tenslotte vroeg of laat ten goede komen aan ons operationele product.”

Meer… Defensie