DEME en Eiffage Métal bouwen fundering voor Frans offshore windpark

Een consortium bestaande uit DEME en Eiffage Métal heeft een belangrijk EPCI-contract in de wacht gesleept voor 80 funderingen voor het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, Frankrijk. Dit omvat het ontwerp, de productie en de installatie van de stalen funderingen. Het contract van het consortium heeft een totale waarde van meer dan 500 miljoen euro.

Installatieschip Innovation GeoSea DEME Foto Van Der Kloet Fotografie pb 8-2018
Installatieschip Innovation. Foto, Van Der Kloet.

Het offshore windmolenpark in Saint-Nazaire, goed voor 480 MW en eigendom van EDF Renewables en Enbridge, wordt gebouwd op 12 à 20 km voor de kust van het Franse schiereiland Guerande. De funderingen zullen geïnstalleerd worden in waterdieptes variërend tussen 12 en 25 meter.

De ontwerpactiviteiten zijn reeds begonnen om de productie van de funderingen in het voorjaar van 2020 te kunnen starten. Op een rotsachtige zeebodem zullen de eerste funderingen worden geïnstalleerd in het voorjaar van 2021. De voltooiing van de werken is gepland in de zomer van 2022.

Het windmolenpark gaat voldoende elektriciteit produceren om 20 procent van de energie voor het departement Loire-Atlantique te voorzien.