DEME opent officieel nieuw kantoor in Bremen

Op 17 oktober 2016 heeft DEME een nieuw kantoor ingehuldigd in het Duitse Bremen. Sinds vorig jaar concentreert DEME alle Duitse activiteiten in Bremen. Het kantoor fungeert als het regionale hoofdkantoor van het bedrijf in Duitsland.

De inhuldigingsceremonie werd bijgewoond door Andreas Heyer, Managing Director van Wirtschaftsförderung Bremen GmbH, die symbolisch de sleutel overhandigde aan Christopher Iwens, General Manager German Subsidiaries DEME.

DEME 50 jaar actief in Duitsland
De groep DEME is al bijna 50 jaar actief in Duitsland met onderhoudsbaggerwerken en maritieme engineering. Met dochtermaatschappijen Nordsee Nassbagger- und Tiefbau en GeoSea biedt DEME zijn Duitse klanten oplossingen voor complexe maritieme projecten.

Christopher Iwens, General Manager German Subsidiaries: “Bremen is een vooraanstaand centrum binnen de maritieme en offshore windindustrie in Noord-Duitsland. Het is dan ook de ideale uitvalsbasis om de banden met onze Duitse klanten en leveranciers te versterken door hen plaatselijke expertise en marktkennis te bieden. De markt van offshore windenergie biedt tal van opportuniteiten en heel wat groeipotentieel voor DEME.”

Zo’n 100 mensen zijn werkzaam in het kantoor in Bremen
Het team speelt een belangrijke rol in de bouw van de windturbineparken Merkur (396 MW), Hohe See (497 MW) en Borkum Riffgrund 2 (448 MW). Nordsee Nassbagger- und Tiefbau zal ook instaan voor het onderhoudsbaggerprogramma op de Wezer tot eind 2018 en is betrokken bij landwinnings- en bouwwerken voor havenprojecten.