Doe mee aan de Pieremachocheltocht van SAIL Amsterdam 2015

Op donderdag 20 augustus om 13.00 uur vormen de Amsterdamse grachten het decor voor een ludiek evenement: de Pieremachocheltocht van SAIL Amsterdam 2015. De ‘vaarobjecten’ van de Pieremachocheltocht staan in groot contrast met de grandeur en glorie van de enorme windjammers. Een pieremachochel, ook wel pieremegoggel, is een zelfgebouwd bootje. Iedereen kan zich inschrijven. Hoe origineler en creatiever, hoe beter; zolang het maar blijft drijven. Duizenden toeschouwers zullen de deelnemers straks aanmoedigen en toejuichen. De Pieremachocheltocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Muzikale omlijsting
Een vrolijke ‘wedstrijd’ waarin iedereen zich kan uitleven en niemand zich beperkingen hoeft op te leggen, geheel in de goede Amsterdamse traditie van tolerantie, gein en waardering voor mensen met lef! Iedereen die een Pieremachochel bezit of bereid is er een te bouwen, kan zich, mede dankzij de sponsoring van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, kosteloos voor de Pieremachocheltocht inschrijven. Het maximaal in te schrijven Pieremachochels is 75: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Bonte parade
De Pieremachocheltocht voert door de prachtige Amsterdamse grachten en wordt met live muziek omlijst. Duizenden toeschouwers op kades en bruggen bekijken de vaartuigen en hun bemanningsleden en moedigen hen aan. Geen wonder, want er is altijd veel te zien: de meest vreemde vaartuigen maken als Pieremachochel hun zegetocht over de Amsterdamse grachten. Gerhard van den Top, dijkgraaf: “Net als 5 jaar geleden levert het waterschap graag een bijdrage om deze bonte parade door de grachten te laten varen. Zo kan men tijdens SAIL ook in het centrum van Amsterdam genieten van de activiteiten op en rond ons mooie water. En we hopen natuurlijk dat de deelnemers met hun creaties laten zien dat hergebruik van materialen mooie dingen kan opleveren.”

Meer … Sail 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten