Dongfeng Race Team breekt mast, bemanning ongedeerd

De Volvo Ocean Race-organisatie bevestigt dat Dongfeng Race Team zijn mast heeft gebroken. Dat gebeurde op maandagmorgen 30 maart om 03.15 UTC. Niemand raakte gewond en er bestaat geen direct gevaar voor de bemanning.

Op het moment van het incident zeilde Dongfeng 240 nautische mijlen ten westen van Kaap Hoorn, in de laatste nachtelijke uren.

De bemanning liet weten dat de mast boven de derde zaling brak, dus het gaat om het bovenste gedeelte. Ze zijn niet van plan om de race voort te zetten en varen nu onder eigen zeil richting Ushuaia, Argentinië.

De ontgoochelde schipper Charles Caudrelier vertelde via Inmarsat: “Ik ben teleurgesteld. Zoals je kon zien aan de hand van de positierapporten namen we expres een beetje gas terug.”

“De mast brak zonder enige waarschuwing in ongeveer 30 knopen wind. We zijn niet in staat om veilig over bakboord [zeilen aan de linkerkant van de boot) te varen, maar we kunnen wel redelijke snelheid maken over stuurboord. We zetten koers naar Ushuaia, waar we de opties zullen bekijken om naar Itajai te komen.”

Het Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) is op de hoogte van de situatie en staat stand-by om zo nodig te assisteren.

De Volvo Ocean Race-organisatie staat in voortdurend contact met Caudrelier en brengt de volledige schade in kaart om de best mogelijke steun te kunnen bieden.

Verdere informatie volgt zodra meer bekend wordt.

Meer… Volvo Ocean Race