Dutch Technology Week: Week of Wonders

Foto: Bram Saeys. Brainport Dutch Technology Week DTW 2013 Quiznight

De Quiz Night XL op vrijdagavond 23 mei is een van de hoogtepunten tijdens de Dutch Technology Week. In het Klokgebouw op Strijp S in Eindhoven gaan 1250 deelnemers in teamverband uitmaken wie de slimste is. De prikkelende kennisquiz staat uiteraard centraal, maar de bezoekers worden ook vermaakt met bruisende pauze-acts en muziek.

De derde editie van deze quiz staat uiteraard in het teken van ‘Science & Technology’. De vragen worden ondersteund met beeldmateriaal en filmpjes. De opgaves lopen uiteen van Einstein tot iPhone, van Newton tot Hawking, van wetenschapsgeschiedenis tot hedendaagse gadgets. Alle facetten van wetenschap en techniek passeren de revue.

Geheel in lijn met de Dutch Technology Week, bedient de Quiz Night XL zich van high tech spullen om de avond in goede banen te leiden. Elk team krijgt een stemkastje om de vragen te beantwoorden. Uiteraard is er wat tijd voor de deelnemers om te overleggen en het antwoord in te toetsen. Dankzij het interactief stemsysteem zijn de resultaten direct beschikbaar.

Teams bestaan maximaal uit vijf spelers. In totaal gaan 250 teams met elkaar de strijd en zijn er leuke prijzen te winnen. Mensen mogen zich ook individueel aanmelden. Zij worden dan gekoppeld aan andere deelnemers en kunnen zo een team vormen.

Speciaal voor de Quiz Night XL wordt het Klokgebouw gezellig ingericht en wordt er eten en drinken geserveerd voor de deelnemers. Iedereen wordt dringend verzocht om voor 19.30 uur in het Klokgebouw aanwezig te zijn want dan gaan de deuren op slot. De Quiz Night XL start om 20.00 en bestaat uit diverse rondes. Het spel loopt af om 23.30 waarna de feestelijke afronding doorgaat tot 01.00 uur. De Quiz Night XL vindt plaats in: Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven.

Deelname kost tien euro per persoon. Meer informatie over tickets en het programma is te vinden op: www.quiznightxl.nl