Duurzaam vissen met nieuwe trawler serie van Ulstein

Ulstein Trawler

 
Ulstein lanceert een nieuwe serie vis trawlers met geavanceerde scheepsoplossingen voor duurzame vismethoden en verwerking.

Door kennis, ervaring en innovatie van offshore naar de visserij over te dragen, willen ze bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen. De nieuwe ontwerp serie is gebaseerd op ervaring die is opgedaan door middel van praktijkstudies en geavanceerde analyses. Het doel is om een zachtere omgang met de vissen na te streven en milieuvriendelijkere scheepsoplossingen te ontwikkelen.

Nordic wildfish
Voor dit project heeft Ulstein nauw samengewerkt met Nordic wildfish. De Ulstein Group kent een lange traditie van samenwerkingen met verschillende actoren bij het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve scheepsontwerpen en oplossingen. Zo zegt Tore Ulstein, COO van Ulstein Design & Solutions, en hoofd van de Ulstein Group: “Nordic wildfish heeft ruime ervaring met de trawler visserij en in het testen van nieuwe methoden voor de visserij en de markt. We hebben zowel een geschiedenis in innovatief zijn en in het bedenken van vooruitstrevende oplossingen. Door deze samenwerking hebben we verbeterde en geavanceerde oplossingen voor kwaliteit en duurzaamheid in trawler visserij ontwikkeld”.

Door hun krachten te bundelen willen Ulstein en Nordic wildfish meer duurzaamheid nastreven in de trawler visserij, betere kwaliteit, meer inkomsten, hogere efficiëntie en minder voetafdrukken in het milieu. Volgens de CEO van Nordiv wildfish, Tore Roaldsnes, is “Ulstein’s trawler serie ontworpen om oplossingen te implementeren voor zachte vangst van vis, effectieve verwerking en hydrolyse van de rest van de grondstoffen”.

Ulstein Trawler

 

Het X-BOW® platform voor kust en zee
Binnen de trawler serie zorgt het X-BOW®  platform voor een efficiëntere indeling van het schip en dus voor een verandering in de traditionele indeling van trawler voertuigen. Ook zorgt het voor minder trillingen aan boord tijdens het werken. Het implementeren van deze nieuwe technologieën worden  toegepast om de prestaties te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen.

De schepen in de serie hebben een effectief hybride systeem dat batterijen combineert met dieselelektrische en diesel-mechanische voortstuwing. De schepen worden zuiniger, werken met weinig ruis en voldoen aan de vereisten van de DNV-GL SILENT-notatie.

Kijk voor meer informatie op: www.ulstein.com/news/2018/sustainable-fishing-with-novel-trawler-series