Een aantrekkelijke haven in de metropool

Mensen willen graag werken en wonen in een aantrekkelijk gebied. Wanneer ze daar ook nog plezierig hun vrije tijd buiten kunnen doorbrengen, weten we dat het de goede kant op gaat. Wat zijn de kansen nu? Wanneer komen er nieuwe banen bij? Laten vrijetijdseconomie en recreatievaart zich combineren met een levendige haven? Hoe moet dat dan? Jeannette Baljeu, Rogier van der Sande en Mai Elmar geven hierop hun visie tijdens de conferentie ‘Een aantrekkelijke haven in de metropool’, die op vrijdag 15 november georganiseerd wordt door Hogeschool Rotterdam, RDM Campus en Vereniging Regio Water.

Veel partijen zijn hier voor aan zet, zoals ondernemers, studenten, gemeenten, regio, provincie en bewoners. Zij krijgen dan ook alle gelegenheid om met de sprekers in discussie te gaan. Wethouder Jeannette Baljeu geeft haar visie als wethouder van de gemeente Rotterdam, Rogier van der Sande als gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, en Mai Elmar is onder meer directeur van Cruise Port Rotterdam.

Tevens presenteren verschillende studenten hun projecten, samen met een reactie van de betreffende gemeente: Monstersche Sluis in Maassluis, Jachthaven Alblasserdam, Blauwe verbinding Rotterdam Zuid en Barendrecht, Overtoom Delft en het Elleboogse Verlaat in Zoetermeer. Projecten die allemaal zijn gebaseerd op het principe ‘Aquapunctuur’, waarbij een verbetering op locatie direct kansen biedt voor de totale omgeving.

De conferentie begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en vindt plaats op RDM Campus, Heijplaatstraat 23, 3089 JB Rotterdam. Na afloop van de conferentie (circa 17.30 uur) is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje relaties te spreken en nieuwe relaties te ontmoeten.

Voor deze conferentie is aanmelden noodzakelijk, dit kan via www.rdmcampus.nl/aantrekkelijkehaven.