“Een prettige werkomgeving vergroot de loyaliteit en productiviteit”

‘Wij bieden een aantrekkelijke werkomgeving’. Zo luidt een van de ambities van de Grensverleggers in de maritieme sector. Rederij Flinter wil die ambitie graag waarmaken. Waarom eigenlijk? En hoe?

“Om succesvol te kunnen zijn in wat we doen,” zo omschrijft Crewing Director Monica Milcoveanu de reden waarom Flinter een aantrekkelijke werkgever wil zijn. “Wij beschikken over een moderne vloot met multi-purpose- en containerschepen. In een snel veranderende maritieme markt willen wij onderscheidend blijven. Dat kan alleen als je je klanten op de juiste manier tegemoet komt. En dat kan alleen met personeel dat van hoge kwaliteit is, zowel het personeel op zee als dat aan land. Werven van dergelijke werknemers gaat eenvoudiger als je ze een aantrekkelijke werkomgeving te bieden hebt.”

What’s up?
Milcoveanu heeft voorbeelden te over hoe Flinter dat in de praktijk brengt. Een interessante: goed luisteren naar je medewerkers. “Echt aandachtig luisteren doen we op tal van manieren. Sowieso kennen we een systeem waarbij elke medewerker eens per drie maanden in een speciaal gesprek met zijn leidinggevende ideeën kan spuien en feedback kan geven. Zodat hij of zij echt kan meedenken met de organisatie. Iets anders is het jaarlijkse zogeheten ‘what’s up?’-gesprek dat de directie voert met het personeel. In deze open discussie worden alle zorgen en vragen van de medewerkers besproken. Weer een ander voorbeeld van ‘two way’-communicatie zijn de seminars die we tweemaal per jaar organiseren. Daarin bespreken we met ons personeel de processen en procedures die wij hebben ontworpen. We willen weten of deze ook in werkelijkheid bruikbaar zijn. Onze medewerkers zijn de beste reality check die mogelijk is en met hun feedback kunnen wij waar nodig aanpassingen doen.”

Team Flinter Foto Flinter

Meer… Grensverleggers