Eerste luxe expeditie jacht SeaXplorer verkocht

  • buitenland

Het eerste jacht van de nieuwe serie SeaXplorer is verkocht, meldt Damen Shipyards. De SeaXplorer is een 65 meter lange expeditie jacht en speciaal ontwikkelt voor de poolgebieden en verre afgelegen tropische bestemmingen.

De SeaXplorer is ’s werelds eerste speciaal gebouwde expeditie jacht, geschikt voor extreme bestemmingen. Het schip kan zowel naar de Noord- de Zuidpool als naar afgelegen tropische gebieden. Het is een superjacht dat is aangepast voor meer onherbergzame bestemmingen. Zo fungeert het als ijsbreker terwijl alle luxe van een superjacht ook aan boord is.

“De SeaXplorer is een jacht met veel mogelijkheden waardoor je buiten de gebaande paden kunt varen. Je hebt het over ver afgelegen gebieden, zoals het Antarctisch gebied. Je bent een lange tijd onderweg zonder dat je havens tegen komt en er is in deze gebieden geen hulp van buitenaf die je uit het ijs bevrijd. De boeg van het schip is gebaseerd op het welbekende SeaAxe concept voor een excellent zeegangsgedrag, terwijl de achtersteven van het schip geoptimaliseerd is voor ijsbreken. Dit doet overigens niet af aan de luxe of uitstraling van de SeaXplorer. Aan ijsklasse schepen worden extra strenge eisen opgelegd. Wij hebben het schip volledig naar SOLAS standaarden ontworpen maar ook conform de Polar Code. Daarnaast voldoet zij ook aan de nieuwste milieuwetgeving.”, vertelde Jaap van der Velde, designmanager SeaXplorer bij Damen, eerder dit jaar aan de redactie van de Maritieme & Offshore Carrièregids.

De wereldpremière van de SeaXplorer vond plaats in september vorig jaar op de Monaco Yacht Show. Zowel AMELS en Damen melden blij te zijn met de verkoop van de eerste SeaXplorer. Naar verwachting wordt de expeditie jacht in 2019 geleverd.

Lees het hele interview met Jaap van der Velde, Designmanager SeaXplorer, in de Maritieme & Offshore Carrièregids of bekijk hier de video.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten