Engineer jouw toekomst!

“Je moet soms verder kijken”, stelt Ramon Feuth, commercieel directeur van Rotterdams engineeringsbureau Dosign Engineering. “Onze industrie kampt met een structureel tekort aan goed geschoold personeel. Dat houdt in dat wij hier op een creatieve manier op moeten inhaken.” Sinds mei van dit jaar biedt het bedrijf een innovatieve oplossing voor het personeelstekort, namelijk het koppelen van jonge design engineers aan startende technologiebedrijven. De zogenaamde ‘duale Dosigners’. Feuth: “Twee vliegen in een klap!”

Dosgin Engineering verbindt sinds 1985 engineers en ingenieurs met bedrijven over de hele wereld. Daarnaast biedt het bedrijf het leerwerktraject ‘In vier jaar ingenieur’ aan. Feuth: “Dit traject is een samenwerking tussen de Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool, HAN en Dosign Engineering. Het is een Duaal Engineering Traineeship in de werktuigbouw en elektrotechniek. Vier jaar lang besteed je tien uur per week aan HBO Techniek. De overige uren ben je aan het werk. De opleiding wordt ook aangevuld met cursussen en managementtrainingen die van toepassing zijn op je toekomstige werkzaamheden. Het is een kwestie van maken en creëren. De industrie staat te springen om jonge, technisch geschoolde starters.” Elk jaar worden tussen 100 en 150 leerlingen aangenomen en soms is de timing net zo dat een leerling niet direct aan de slag kan bij een bedrijf. De oplossing? Deze ambitieuze engineers koppelen aan een technologische start-up.

Rechttoe, rechtaan
“Het is belangrijk dat je naar het grote geheel kijkt”, zegt Feuth. “Dosign Engineering investeert graag in de toekomst van technologie. Daarbij hebben wij een groot aantal student engineers die dolgraag ervaring opdoen bij een startend, technisch project. Door deze koppeling te maken kunnen wij start ups helpen door gratis kennis en extra handjes aan te bieden. Dat is de investering aan onze kant. Tegelijkertijd houdt het in dat onze duale dosigners niet stilzitten en ook waardevolle kennis en ervaring opdoen. Rechttoe, rechtaan. Zo simpel kan het soms zijn.”

“In deze tijd kan het lastig zijn om dit soort beslissingen te nemen, maar ik ben er zeker van dat zowel de start ups, als de ‘duale dosigners’, als wijzelf hiermee een belangrijke stap nemen.” Concludeert Feuth. Ben jij zo’n gemotiveerde hbo’er of startend ondernemer in de techniek?
Neem contact op met Dosign Engineering en engineer je eigen toekomst. RM

Related news

List of related news articles