Engineering card bevordert Europese arbeidsmarktmobiliteit

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA introduceert engineering card in Nederland

Ingenieurs kunnen met de engineering card hun competenties qua opleiding, werkervaring en training binnen Europese context gevalideerd zichtbaar maken.

Nederland is na Duitsland het tweede land dat de engineering card heeft geïntroduceerd. Andere landen zullen volgen. FEANI, de Europese federatie van ingenieursverenigingen, houdt de Europese regie.

De engineering card is een uitwerking van de professional card zoals die door de EU genoemd wordt in haar Green Paper ‘Modernisering van de richtlijn betreffende de erkenning van beroepskwalificaties’ van afgelopen juni. Deze richtlijn 2005/36/EG heeft als doel om barrières binnen de EU te slechten als het gaat om arbeidsmarktmobiliteit. Barrières zijn er helaas nog steeds. Het proces om beroepscompetenties in een ander land erkend te krijgen kan lang duren en de regelgeving kan verschillen per Europees land.

Met de engineering card bevordert KIVI NIRIA de positie van Nederlandse ingenieurs en bedrijven op de internationale markt.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA is het netwerk van ingenieurs en hoger opgeleide technische professionals in Nederland. Dit netwerk biedt mogelijkheden om kennis te ontwikkelen en te delen met andere professionals. Het promoten van techniek in de samenleving is een van de speerpunten van KIVI NIRIA.

Meer… Engineering Card