English Braids lanceert de rekarme Silverline

Silver Line (Large)

Touwproducent English Braids heeft een nieuwe rekarme polyester lijn ontwikkeld. De zogenoemde “Silverline” heeft een unieke constructie en gecombineerd met een vooruitstrevende productie- en voorrek proces maakt het dat deze lijn zeer weinig rek heeft en uitermate soepel is.

De Silverline heeft een 24-voudige hoogwaardige polyester mantel. De 24 strengen zijn verdeeld in 8×3 groepen wat een enorme flexibiliteit geeft aan de lijn. De 12-voudige polyester kern is dusdanig gevlochten dat de lijn mooi rond blijft, maar toch minimale rek heeft.

De gehele lijn wordt tijdens de productie op hoge spanning door een oven gehaald waardoor de polyester garens zich volledig “settelen” en niet meer terug draaien naar hun oorspronkelijke vorm.
Dit proces zorgt er voor dat de lijn voorgerekt en “heat-set” is waardoor de lijn minimale rek heeft en toch soepel blijft.

De 24-voudige mantel heeft een zeer goede houdkracht op Spinlock valstoppers en houdt zeer goed vast in de hand. Door deze eigenschappen is het een perfecte lijn voor zowel een rekarme val, of voor een soepele schoot.
De lijn is zeer goed te splitsen en verliest hierbij minimale breekkracht.

De lijn is getest op rek dmv een nieuwe testmethode. De lijn wordt op een voorspanning van 200kg gebracht wat overeenkomt met de voorspanning van de val op en schip van zo’n 32 voet. Daarna wordt de lijn tot 500kg belast, wat de maximum houdkracht is van de Spinlock XAS valstopper. De Silverline 10mm heeft bij 500kg dan een rek van slechts 1,8% en komt hiermee zelfs in de buurt van budget- dyneema lijnen!
De breeksterkte van een 10mm silverline is 3000kg.

De Silverline is verkrijgbaar van 8-14mm met een zeer moderne kleurstelling in de kleuren rood, geel, zwart en blauw, gemêleerd met een grijze achtergrond kleur.

Meer… More Marine