Expositie ‘Rotterdam, haven in aquarel’ in Gallery Maritime opent 4 juli om 14.00 uur

Ronald van Rikxoort is al vele jaren een toonaangevende naam in de maritieme kunstwereld. Hij is met hart en ziel verknocht aan de Rotterdamse haven. De bedrijvigheid, de geur en kleur van schepen, ze oefenen een grote aantrekkingskracht op hem uit. Als het even kan vaart hij mee op de drinkwaterschepen die kriskras door de Rotterdamse haven varen. Wat hem boeit is de zon die met de kleurschakering van de schepen speelt. “Het zonlicht op roest levert prachtige kleuren op. En dan de geur van de haven, die mengeling van koffie en teer. De hele atmosfeer boeit me. Dat gaat heel diep.” Aan de kades tussen de Wilhelminakade en Schiedam kun je Ronald regelmatig treffen met zijn schetsboek en potloden waarmee hij de typische sfeer van de bruisende havenwereld in tekening vangt om deze in zijn atelier in aquarel uit te werken.
Ronald van Rikxoort’s werk is bekend tot over de grenzen. Er verschenen 4 boeken van zijn hand en door zijn samenwerking met Nico Guns werd zijn werk opgenomen in meerdere maritieme werken.

De expositie van Ronald van Rikxoort is t/m 28 augustus.

In stock zijn schilderijen Leendert van der Pool, Victor Hoefnagels, Geer Huybers, Guus Kuit, Ronny Moortgat, Nadia Gyr, Marco Kaller en monotypes van Mischa de Muynck. Sculpturen en objecten zijn van Ludo van Well, Hennie de Boer.
De openingstijden van GalleryMaritime Gortstraat 43 Middelburg zijn donderdag t/m zaterdag van 12.00 uur t/m 17.00 uur. Elke 1e zondag van de maand en op afspraak 06 22591452.

Foto: Tanker in Botlek

Bron: Gallery Maritime, 23-06-2010;