Extra pont dankzij Milieudialoog IJmond

Op woensdag 1 april is de extra pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid officieel in gebruik genomen. De extra pont is er in het bijzonder voor de fietsers en moet het voor reizigers in de IJmond aantrekkelijk maken te kiezen voor de fiets.

De extra pont vaart op werkdagen tussen 6.30 en 9.30 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur. Hierdoor vaart er tijdens de spits niet elke 20 minuten, maar elke 10 minuten een pont.

Gedeputeerde Tjeerd Talsma: “Deze pont is één van de maatregelen uit de Milieudialoog IJmond. De Milieudialoog IJmond zorgt voor een goede balans tussen economische ontwikkeling en de kwaliteit van de leefomgeving in de IJmond.  De pont moet ervoor zorgen dat meer mensen kiezen voor de fiets. Zo werken we aan verbetering van de luchtkwaliteit. Daarom is het ook goed dat de pont gaat varen op schonere brandstof. Bijkomstigheid is dat fietsen ook nog eens goed is voor de gezondheid.”

Wethouder Ronald Vennik: “De pont is een belangrijke verbindingsroute voor de IJmond, er maken veel fietsers gebruik van en hopelijk worden dat er alleen maar meer, zodat we de pont komende jaren in de vaart kunnen houden.”

Meer… Provincie Noord-Holland