Falck laat schip ombouwen voor trainen van brandscenario’s

Falck Safety Services biedt nu ruim 30 jaar veiligheidstrainingen voor de offshore olie- en gasindustrie, de maritieme sector en de windenergie markt. Het trainingscentrum in Amsterdam heeft alle trainingsfaciliteiten die de markt vraagt. Maar deze locatie wordt uitgebreid met maritieme trainingsfaciliteiten. Het trainingsschip De Zeus komt aan het IJ te liggen, vlakbij het oefencentrum in Amsterdam Noord. De Zeus wordt op dit moment volledig omgebouwd om uitgebreide maritieme brandscenario’s te kunnen uitvoeren conform de STCW standaard.

Op de Rotterdamse Maasvlakte wordt in oktober 2018 het nieuwe trainingscentrum geopend. Hier wordt een breed scala aan offshore, maritieme en windtrainingen gegeven, variërend van basis veiligheidstrainingen tot LNG-, scenario-based- en crisismanagementtrainingen. Uiteraard zijn de trainingen van Falck Safety Services gecertificeerd conform o.a. OPITO, NOGEPA, ILenT en GWO.

Het trainingscentrum in Den Oever heeft jarenlang bijgedragen aan de successen van Falck Safety Services en heeft duizenden professionals opgeleid tot het competentieniveau wat hun functie vereist. In de huidige tijd, onder invloed van veranderde marktomstandigheden, past het om de diverse Den Oever activiteiten onder te brengen bij die van Amsterdam en, in mindere mate, op de Maasvlakte.