Falck Safety Services biedt Offshore reality aan Wintershall

Falck Safety ServicesContract signing Wintershall

Falck gaat de komende jaren de veiligheidstraingen verzorgen voor alle medewerkers van Wintershall Nederland B.V. die werkzaam zijn op een offshore installatie. Dit is de uitkomst van een door Wintershall uitgeschreven aanbesteding waarbij zowel de huidige aanbieder als Falck Safety Services een passende aanbieding gedaan hebben. Vanwege de realistische faciliteiten en scenario’s is Falck verkozen tot ‘preferred training supplier’.

Op dit moment worden de scenario’s geschreven voor de trainingen die vanaf het najaar van 2015 plaats gaan vinden op het trainingscentrum op de Maasvlakte. Het gaat om alle Emergency Response herhalingstrainingen die in een geïntegreerd 5-daags programma aangeboden worden.

Deelnemers worden tijdens de scenariotraining geconfronteerd met een variëteit aan calamiteiten, die ze in teamverband moeten oplossen. Hierbij ligt het initiatief bij de deelnemers en heeft de instructeur een controlerende rol. Na afloop van een scenario zal er een evaluatie plaatsvinden. Voorbeelden van calamiteiten die voorkomen in de scenario’s zijn: brand in het proces, brand in accommodatie, vloeistof of gaslekkage, gewonden, helicopter brandbestrijding en redding, evacuatie of man over boord.

In het trainingsprogramma worden de, door NOGEPA geaccrediteerde trainingen, 2.6b (Fire Team Member), 2.8b (Fire Team leader), 1.1b (HLO), 2.2b (EHBO), 0.5b (Basic offshore), 2.10 (Calamity Control), 1.4 (Gasmeten), 2.3b (Fast Rescue) en 2.7bCF (Lifeboat Coxswain Conventioneel en Freefall) verwerkt. De HMI’s kunnen op de locatie op de Maasvlakte gelijk ook de Major Emergency Management Initial Response (MEM IR) trainingen volgen.

Jan Hartman, Production Superintendent bij Wintershall, ziet nieuwe kansen bij Falck Safety Services: ,,Met de faciliteiten bij Falck op de Maasvlakte kunnen zeer realistische omstandigheden worden nagebootst. Alles wat onze medewerkers kennen uit hun werk offshore vinden zij terug op het oefencentrum. In relatief korte tijd kunnen wij de veiligheidskennis van onze mensen weer op het juiste niveau brengen.’’ Falck Safety Services is verheugd de veiligheidstrainingen voor Wintershall te mogen verzorgen. ,,Wij denken graag met de klant mee en zoeken naar een passend en compleet aanbod. We zijn blij dat we Wintershall tot nu toe naar tevredenheid hebben kunnen helpen’’, aldus Tjerk Suurenbroek, Commercial Director Falck Safety Services.