Flyeren bij terminals over Brexit

Foto: Port of Rotterdam
Foto: Port of Rotterdam

Dinsdagmiddag 19 maart beginnen Havenbedrijf Rotterdam en de ferry-terminals met het flyeren onder vrachtwagenchauffeurs van informatie over Brexit. De folder bericht vooral over de formaliteiten die zeker in orde moeten zijn bij het vervoer van goederen naar Engeland.

Formaliteiten
Het gaat daarbij om (1) de boeking bij de ferrymaatschappij; (2) de douaneaangifte van de te vervoeren goederen en (3) de aanmelding van de douanedocumenten via Portbase, het communicatiesysteem van de Rotterdamse en Amsterdamse haven.

20.000 folders in acht talen
De folder toont verder waar de tijdelijke parkeerlocaties in de buurt van de terminals zijn ingericht. Het Havenbedrijf waarschuwt daarbij uitdrukkelijk: Ga pas rijden nadat douaneaangifte is gedaan en de douanedocumenten zijn aangemeld. Het gaat om acties op vijf locaties van in totaal vier ferryterminals. In totaal heeft het Havenbedrijf ruim 20.000 folders in acht talen besteld.O

Overlast van Brexit minimaliseren
De acties horen bij een scala van activiteiten die het Havenbedrijf heeft opgestart om de overlast van Brexit in Rotterdam zo minimaal mogelijk te houden. De goederenstromen tussen het Verenigd Koninkrijk en de haven van Rotterdam zijn belangrijk. Ze beslaan ongeveer tien procent van de totale overslag van het haven- en industriecompex

Uitnodiging
Op dinsdagmiddag 19 maart om 16.00 uur wordt er geflyerd voor de entree van de Stena terminal aan de Elbeweg (havennummer 6120) en aansluitend naar de entree van Maasvlakte Plaza. U kunt zich aanmelden via het Havenbedrijf Rotterdam.