FOTO’S: Koningin Máxima opent Feadship Amsterdam

Jachtbouwer Feadship opende op 16 mei officieel hun nieuwe superjacht-faciliteit in Amsterdam in het bijzijn van Koningin Máxima en zo’n 2500 personeelsleden. De ceremonie was het hoogtepunt van 5 jaar planning, ontwerp en constructie van de tweede Royal Van Lent-werf (en de vierde Feadship-faciliteit in Nederland). Op de nieuwe locatie kunnen jachten tot 160 meter lengte worden gebouwd en ge-refit. En de faciliteit van 425.000 kubieke meter is de meest milieuvriendelijke superjachtwerf ter wereld.

Koningin Máxima en CEO Bart-Jan Verkuyl komen de nieuwe bouwhal binnen. Op de achtergrond een nieuw Feadship in aanbouw.

170 jaar Royal Van Lent

Tegelijkertijd werd het 170-jarig jubileum van Royal Van Lent gevierd. Royal Van Lent en Koninklijke De Vries Scheepsbouw vormen samen Feadship sinds 1949.

Koningin Máxima maakte kennis met Dick Van Lent, de vierde generatie van de Van Lent familie die de werf leidde tot zijn pensioen in 2016. En met Jan-Bart Verkuyl, de huidige CEO van het bedrijf.

Jan-Bart Verkuyl, CEO Royal Van Lent, Koningin Máxima en Dick Van Lent, 4e generatie die de werf leidde tot aan zijn pensioen in 2016

Ook sprak de Koningin met meerdere generaties vakmensen van het familiebedrijf. De liefde voor het vak die wordt overgedragen van vader op zoon.

“Zo vader zo zoon” Koningin Máxima ontmoet meerdere generaties vakmensen van Royal Van Lent.

Speciaal voor de feestelijke gelegenheid lagen er meerdere klassiekers van Feadship aan de steiger bij de nieuwe loods.

Aan de steiger voor de loods een aantal schepen van het erfgoed van Royal Van Lent.

Na een speech van Antonio Belloni, managing director van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) en Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam opende Koningin Máxima officieel de nieuwe locatie.

Koningin Máxima opent de nieuwe faciliteit van Royal Van Lent.
Koninig Máxima samen met CEO Bart-Jan Verkuyl.