Futureland viert 10-jarig bestaan en opent tentoonstelling

Afgelopen zaterdag vierde de Rotterdamse attractie FutureLand haar 10 jarig bestaan. Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is deze plek inmiddels niet meer weg te denken voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er in de grootste en slimste haven van Europa gebeurt. De verjaardag van het visitekaartje van de Rotterdamse haven werd gevierd met tal van activiteiten zoals speciale strandspeurtochten, kidsquizen en vaartochten langs de grootste schepen ter wereld. Daarnaast opende wethouder Barbara Kathmann, samen met de CEO van het Havenbedrijf, Allard Castelein, de nieuwe tentoonstelling ‘De haven WERKT!’, waar behalve havenontwikkelingen, ook het brede palet aan havenbanen te zien is. Een speelse beroepskeuze game triggert jongeren na te denken over een loopbaan in de haven. De tentoonstelling loopt tot juni 2020.


Tijdens de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘De haven WERKT!’

Alle attracties waren gratis

Op 1 juni waren alle attracties van FutureLand gratis. Zo werden er speciale strandspeurtochten, fossielenexpedities, kidsquizen en knutselworkshops gegeven, en konden bezoekers gratis mee met de boot- en bustochten door de Rotterdamse haven.

Vraag naar bestaand en nieuw talent

De haven biedt in héél Nederland werk aan een kleine 400.000 mensen.
robotisering, gebruik van big data en inzet van nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent.

Over Futureland

In de tien jaar van haar bestaan is FutureLand uitgegroeid van informatiecentrum over de bouw van Maasvlakte 2, tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam en omstreken. FutureLand licht bezoekers voor over de haven van nu en de toekomst. Ieder jaar bezoeken ruim 100.000 havenfans FutureLand. De miljoenste bezoeker werd vorig jaar getrakteerd op een intiem etentje. In een glazen container werd gedineerd met de modernste terminals als decor.