Geen steun Watersportverbond voor Olympisch 49erFX team Nina Keijzer en Claire Blom

Het 49er FX Team Nina Keijzer en Claire Blom wordt niet in de Delta Lloyd Kernploeg opgenomen. Het Watersportverbond heeft dit onlangs besloten. Het management Topzeilen van het verbond heeft aangegeven dat ze over te weinig financiële middelen beschikt en dat ze te weinig vertrouwen heeft in het team. Dit ondanks dat Keijzer en Blom de, door de bond zelf uitgeschreven, nationale selectie hebben gewonnen. Door dit besluit is het team van Keijzer en Blom het enige team dat buiten de Kernploeg en de faciliteiten ervan, valt. Ze moeten nu zelf hun campagne tot aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) organiseren én financieren.

Nina Keijzer: ,,We zijn heel teleurgesteld dat we weer slecht nieuws moeten verwerken, maar we laten ons niet van ons doel afbrengen en gaan gewoon door. Magic Marine blijft ons steunen, maar we gaan wel op zoek naar meer partners; de kosten worden nu echt serieus. Onze hoofdsponsor wil ook de Nederlandse Delta Lloyd Kernploeg en andere internationale teams blijven ondersteunen. Ja, het is een vreemde situatie, we zullen zien wat dit avontuur ons verder nog gaat brengen, het is net een film waar we inzitten. Ik ben heel benieuwd naar de afloop.”
Het afgelopen half jaar hebben Keijzer en Blom op eigen kracht de nationale selectie georganiseerd omdat de Bond in september 2014 aangaf geen twee 49erFX Teams te kunnen ondersteunen. Met hulp van hoofdsponsor Magic Marine, wisten Keijzer en Blom een eigen campagneteam op te zetten. Ze wonnen de nationale selectie en daarmee het ticket naar Rio 2016. Hiermee zouden ze tot de Kernploeg van de Bond gaan behoren.

Knieblessure Blom
En er zijn meer tegenslagen te verwerken. Claire Blom moest onlangs een operatie aan haar knie ondergaan: ,,Tijdens een training in Palma zijn we over de kop gegaan en heb ik de zijstag en mast hard geraakt. Mijn knie zat daarna regelmatig vol met vocht. Tijdens de Trials in Palma was het “de tanden op elkaar”. Ik heb mijn knie veel met ijs moeten koelen en heb me door het evenement heen geworsteld. Het is volgens de agenda nu de beste tijd om de knie te laten herstellen, dus ben ik afgelopen week onder het mes geweest. Binnen een paar weken sta ik er weer en gaan we in Portugal hard aan de slag ter voorbereiding op het EK in Porto begin juli.”
Blom kan door haar blessure niet de Delta Loyd Regatta in Medemblik (26 t/m 30 mei) varen. Nina Keijzer gaat deze met hun coach Francisco de Andrade varen. Dat is mogelijk omdat er bij dit evenement met mixed teams kan worden gevaren.
Het Team NED 15 met Nina Keijzer en Claire Blom heeft al veel overwonnen en er blijven nieuwe uitdagingen te overwinnen. Alle tegenslagen zorgen ervoor dat de meiden mentaal zeer sterk zijn en ze zijn nog meer gebrand om tijdens de Olympische Spelen te laten zien wat ze kunnen.
In juni gaat het team naar Weymouth in Engeland en daarna naar het EK in Porto in Portugal. Daarna moet nog worden gestreden voor de volledige NOC kwalificatie. Dat kan tijdens het Test event Rio 2015, WK Argentinië 2015, WK USA 2016 en Hyeres 2016. Een hele kwalificatie krijgen ze door op een evenementen in de top 3 landen of op twee evenementen in de top 8 landen te varen.

Meer… https://www.facebook.com/49erDutchiesOnTheRoad en https://www.magicmarine.com/