Young Engineer Award

Genomineerden voor de Young Engineer Award

Offshore Energy Exhibition & Conference wordt op maandagavond afgetrapt met het Opening Gala Dinner & Awards Show. Tijdens deze avond worden de Offshore Energy Awards uitgereikt aan de meest succesvolle projecten, teams, producten en personen op het gebied van Public Outreach, Best Innovation en Young Engineer. Met de Offshore Energy Young Engineer Award worden uitstekende prestaties van een engineer van 35 jaar of jonger erkent. Drie heren maken kans op deze award. Wij stellen ze aan je voor.

Young Engineer Award

Environmental Engineer

Jesper Elzinga, Environmental Engineer bij Van Oord, streeft binnen zijn functie naar milieu en duurzaamheidsinitiatieven in de offshore energiesector. Zo was hij betrokken bij de ontwikkeling van ideeën om het leefgebied van de oesters te herstellen bij Luchterduinen. Momenteel ontwikkelt hij dit ook voor Borssele 5 in de Noordzee en onderzoekt hij de mogelijkheden om gebruik te maken van offshore windparken als ecologische rehabilitatie hub. Daarnaast houdt hij zich bezig met het beoordelen en verminderen van onderwatergeluid dat wordt geproduceerd door het bouwen van offshore windprojecten. Tot slot deelt Elzinga actief zijn kennis die hij heeft opgedaan in de offshore energie sector.

Senior Design Engineer

De tweede genomineerde is Tom Ashley, Senior Design Engineer bij Royal IHC. Binnen Royal IHC heeft hij vele functies vervuld. Ashley was betrokken bij het ontwerp van het eerste Loading Arm-systeem, een complexe multidisciplinaire technische uitdaging. Hij ontwikkelde innovatieve technische ontwikkelingen en gaf tegelijkertijd leiding aan een team met verschillende vaardigheden en ervaringen. Ook werkte hij mee aan de installatie en oplevering van het J-Lay Systeem. Ashley wil elke taak volgens specificatie, binnen budget en op tijd voltooien. Tot slot wil hij het team laten ontwikkelen om goede resultaten te leveren en als ingenieurs te groeien.

Asset Integrity Engineer

Travis Anthony, Asset Integrity Engineer bij Shell, is de laatste genomineerde voor de Young Engineer Award. Hij speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de Water Intake Riser (WIR) voor Prelude FLNG, ’s werelds grootste drijvende vloeibaar aardgasplatform. De WIR is een grote, nieuwe en zeer complexe bundel van stalenbuizen die vanaf 150 meter waterdiepte 50.000 m3/ uur koelwater leveren aan de FLNG Hij ontwikkelde de flexibele verbinding tussen de WIR en FLNG samen met Technip en Trelleborg. Ook leidde hij verschillende testen uitgevoerd door Trelleborg en toonde aan dat de verbinding voor Prelude FLNG werkte. Zijn belangrijkste taken waren het waarborgen van de veiligheid en de kwaliteit op locatie. Hij ontdekte vroegtijdig kwaliteitsproblemen, greep in op veiligheidsaspecten en verbeterde de veiligheidscultuur ter plaatse.

En de winnaar is…

Wie uiteindelijk met de Award naar huis gaat wordt op maandag 7 oktober bekendgemaakt tijdens de Opening Gala Dinner & Awards Show in de Amsterdome.