GeoSea sleept klus binnen voor windpark Triton Knoll

GeoSea, van DEME, gaat het transport en de installatie van 90 windturbinegeneratoren voor het offshore windturbinepark Triton Knoll in het Verenigd Koninkrijk uitvoeren. GeoSea gaat 90 exemplaren van de MHI Vestas-windturbinegeneratoren van 9,5 MW installeren in het windturbinepark langs de oostkust van het Verenigd Koninkrijk, dat goed is voor 860 MW. De werkzaamheden starten in het eerste trimester van 2021. Het contract omvat het ontwerp en de productie van de zeevasten- en tagline-systemen, evenals het transport en de installatie van de 90 turbines.

GeoSea werkte eerder mee aan de projecten Westermost Rough, Kentish Flats Extension, Race Bank en Galloper.

Het offshore windturbinepark Triton Knoll van Innogy gaat als een van de eerste de MHI Vestas’ V164-turbines installeren en gebruiken. De turbines van 9,5 MW zijn volgens de leverancier de krachtigste en efficiëntste turbines op de markt.

Triton Knoll is een offshore windturbinepark van 860 MW aan de oostkust van het Verenigd Koninkrijk en is eigendom van Innogy Renewables UK Ltd (innogy). Verwacht wordt dat het project een kapitaalinvestering van ongeveer 2 miljard pond zal vergen in de vereiste Britse energie-infrastructuur, waardoor Britse klanten zullen kunnen genieten van een van de goedkoopste energieproducties op de markt.

Het project evolueert nu verder naar een financiële investeringsbeslissing, die er wellicht in 2018 komt. Kort daarna zal de onshore-constructie van start gaan, terwijl de offshore-constructie in 2020 zal worden opgestart. Het windturbinepark zal reeds halfweg het eerste kwartaal van 2021 energie kunnen opwekken met de inbedrijfstelling die naar verwachting in 2021 van start gaat.