Grootste collectie Nederlandse jachten op HISWA te water 2015

De HISWA te water 2015, de eerste in-water bootshow in het najaar, brengt de grootste collectie Nederlandse jachten en een breed aanbod internationale merken bij elkaar. Inmiddels zijn er tientallen Nederlandse en wereldprimeurs aangekondigd. Naar verwachting liggen er van 1 t/m 6 september zo’n 300 nieuwe boten afgemeerd in Amsterdam Marina. Daarnaast zorgt de nieuwe inrichting van het kadeterrein voor een optimale beleving van een dagje watersport aan het IJ.

Nederlandse jachtbouw
De HISWA te water is traditioneel de kick off van de najaar shows en brengt de grootste collectie Nederlandse jachten bijeen. Tientallen Nederlandse werven en een groot aantal buitenlandse merken leggen hun nieuwste modellen straks naast elkaar in het water. Met ruim 30 deelnemers zijn de Nederlandse jachtbouwers heel sterk vertegenwoordigd op de HISWA te water 2015. “Nergens anders liggen zoveel nieuwe Nederlandse jachten en motorboten bij elkaar. Dat maakt de HISWA te water echt uniek”, aldus beursmanager Michelle Jonker. “ Maar ook het internationale aanbod met merken als Bavaria, Hanse en Beneteau is sterk.”

Primeurs op de beurs
Jonker kijkt met veel enthousiasme uit naar de primeurs die er van 1 t/m 6 september worden gepresenteerd in Amsterdam Marina. “Met trots kan ik melden dat we nu al 17 wereldprimeurs kunnen aankondigen, 13 Nederlandse primeurs en twee Europese primeurs. En het aantal aanmeldingen stijgt nog steeds.” Onder de wereldprimeurs bevinden zich de Storm X-65 Wheelhouse van Dutch Quality Yachts, de Sossego Comfort 22 van Gebroeders van Enkhuizen, de Bestewind 50 van KM Yachtbuilders en de isloep Rapida 777. Een greep uit de Nederlandse primeurs op de HISWA te water 2015: de Aluqa luxe snelvarende tender van Esteq, de Galeon 305 HTS van Klop Watersport, de Azuree 33C van Sirena Marine en De Kapiteinssloep 8M van Wajer & Wajer Yachts.

Primeurs in staal
Nederland is sterk in staal. Dat zien we terug in de sterke vertegenwoordiging van de Nederlandse staalbouwers op de HISWA te water en de primeurs die zij presenteren. We lichten alvast een tipje van de sluier op met een greep uit de primeurs van stalen schepen die tot op heden zijn aangekondigd: de Andante 438 AC van Aquanaut Yachting, de Classic Sturdy 42 Sedan Deckbridge en de Grand Sturdy 45.9 Sedan Wheelhouse van Linssen Yachts, de Discovery 45 OC van Super Lauwersmeer, de Vedette 10.30 en de Boarncruiser 1200 Elegance van De Boarnstream.

Breder beursaanbod
Onder de exposanten bevindt zich een flink aantal nieuwkomers en oude bekenden die weer terugkeren naar het evenement. Nieuwkomers zijn o.a. Swissway, Rheben Yachting, Lillebror Marine, Rederij Haerlem, Carl Stahl Benelux, VT Solutions, L.V. Jachttechniek, YaserNL en het Franse 727 Sail Bags. “We zijn ook verheugd dat we oude bekenden weer terugzien zien komen, zoals Jonkers Yachts, Grevelingen Yachting, Navico Logistics, Kuster Yachts en Yacht Controller Nederland. Dit laat zien dat er animo is in de markt”, aldus beursmanager Michelle Jonker, “en het verbreedt het aanbod”.

Nieuwe indeling
De nieuwe indeling van de HISWA te water heeft een breder kadefront, een gemakkelijke routing en een centraal terras met zicht op de haven en de wateractiviteiten. De inrichting is zo overzichtelijker en bezoekers hoeven niets te missen. Bovendien is er zo beter uitzicht op het water, waar een spetterend programma plaatsvindt voor kinderen, jeugd en volwassenen. Bezoekers kunnen een proefvaart maken in sloep, zeil- of motorboten, een manoeuvreerclinic volgen, demonstraties en workshops bezoeken en genieten van vele andere watersportenactiviteiten in de haven. Speciaal voor kinderen is er o.a. zeilen in een Optimist, kanovaren, suppen en waterfietsen.

Land Rover sponsor van HISWA te water 2015
Een bijzondere nieuwkomer op de beurs is Land Rover, die zich als sponsor heeft verbonden aan de HISWA te water 2015. Voor Land Rover is aanwezigheid op de HISWA te water een logische keuze. Land Rover is al sinds 1988 betrokken bij de zeilsport en sponsort onder andere de Extreme Sailing Series. “De zeilsport vergt vaak uitzonderlijk veel van mensen onder extreme omstandigheden. Wij maken bijzondere auto’s die onder alle omstandigheden goed presteren. Zo brengen wij de wedstrijdvloot overal ter wereld op de juiste plek”, aldus Corina Kastelein, 3D Experience Manager bij Jaguar Land Rover Nederland.

HISWA te water 2015
De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2015 in Amsterdam Marina, direct bereikbaar met de gratis pont van Amsterdam CS naar de NDSM-werf. Openingstijden dagelijks van 11.00 – 19.00 uur. Delta Lloyd is hoofdsponsor, Land Rover is sponsor en I Amsterdam, Amsterdam Marina, Neptunus en Zeilen zijn partners van het evenement. Toegangskaarten zijn vanaf media juni online met korting te bestellen en tijdens het evenement ook aan de kassa. Meer informatie is te vinden op www.hiswatewater.nl of op Facebook (HISWAtewater) en Twitter (#HISWAtewater).