GustoMSC ontwerpt booreilanden voor zware omstandigheden

GustoMSC heeft nieuwe rigs (booreilanden) ontworpen, de OCEAN-HE serie. Twee modellen die half afzinkbaar zijn en geschikt voor zware omstandigheden. Vanwege de toenemende eisen voor rigs die werkzaam zijn in zware omstandigheden is GustoMSC met de nieuwe ontwerpen gekomen meldde zij afgelopen maandag.

De twee modellen met de naam OCEAN850-HE en OCEAN1600-HE zijn ontworpen voor zware mid-water en diepwater operaties respectievelijk met een half afzinkbare (semi-submersible) romp bedoeld om het booreiland zo goed mogelijk op zijn plek te houden.

De OCEAN1600-HE is het grootste semi-submersible booreiland ontwerp van GustoMSC tot nu toe. Het heeft een maximale cilinderinhoud van ongeveer 70.000 ton, een grote boortoren, DP3 en een 16 point mooring systeem om het booreiland te verankeren. Het tuig is gericht op de high spec diepwater spectrum. Het is ontworpen om te gaan met de Noord-Atlantische omgevingsomstandigheden.

Volgens GustoMSC is de OCEAN850-HE is een kostenefficiënte mid-water ontwerp voor in zware omstandigheden. Het half afzinkbare booreiland heeft een waterverplaatsing van 50.000 ton en kan een diepte bereiken van 1000 meter. Het is de 6e generatie van efficiënte boortorens in combinatie met opslag.

GustoMSC is in 2008 begonnen met de OCEAN serie met tot nu toe 5 ontwerpen. Het bedrijf zegt met de introductie van de OCEAN-HE-serie het totaal plaatje te bieden van booreilanden die opereren in zware omstandigheden.