HaskoningDHV ontwerpt grootste scheepswerf ter wereld

Een consortium bestaande uit Royal HaskoningDHV en Hyundai ontwerpen een wereldwijd concurrerende maritieme werf in Saudi-Arabië. Zij gaan de Front-End Engineering Design (FEED) uitvoeren voor de infrastructuur van de werf. Deze werf moet de grootste maritieme werf ter wereld worden met een scala aan faciliteiten. De werf gaat zich richten op grote scheepsbouw, grote scheepsreparatie, het bouwen van offshore rigs en offshore reparatie van support vessels. Het zal ten noorden van Jubail worden gevestigd op de Arabische Golf.

De werf zal een indrukwekkend scala aan faciliteiten hebben, waaronder 7 volledig uitgeruste droogdokken, 2 bassins en 5 kades, een scheepslift, werkplaatsen, magazijnen en in de infrastructuur die daarbij komt kijken. Ook komen er kantoorgebouwen, woonruimten, en recreatieve voorzieningen voor meer dan 10.000 werknemers.

Adrian Arnold, Project Director bij Royal HaskoningDHV: “Maritieme werven moeten wereldwijd concurreren met faciliteiten die kosteneffectief zijn, operationeel flexibel en duurzaam zijn. Dit project combineert vier verschillende werven in een enkele ontwikkeling. Het creëren van mogelijkheden in de economie en het versterking van de economische ontwikkeling van het land.”

Royal HaskoningDHV deed de eerste marktstudie voor deze maritieme werf in 2014. Het FEED ontwikkelingswerk zal de komende 5 maanden in beslag nemen.