Haven Rotterdam pakt uit in Antwerpen

Breakbulk Keyvisual_wand_01

De Rotterdamse haven lanceert vandaag 14 mei, de nieuwe campagne Rotterdam loves breakbulk voor goederen zoals staal, papier, projectlading en non-ferro metalen. Dit gebeurt tijdens de toonaangevende vakbeurs `Breakbulk Europe´ in Antwerpen. De Scheldestad is als Europese marktleider in breakbulk ´het hol van de leeuw´. De ideale plek dus voor de Rotterdamse bedrijven om na de start van de campagne overdag in het beursgebouw, ´s avonds nog eens extra uit te pakken op de Grote Markt.

Rotterdam loves breakbulk omdat het bij de behandeling van breakbulk niet gaat om aantallen of standaard procedures. Of het nu staal, non-ferro metalen, papier, projectlading is, elke scheepslading vereist zorgvuldigheid, inzet en samenwerking. Dit maakt breakbulk veeleisend en interessant en vereist efficiëntie en een net iets betere dienstverlening. Denk hierbij aan 24/7 bereikbaarheid, de beste achterlandverbindingen, de modernste (magneet)kranen, ´all weather terminal´, de ´Port Navigator en Europa´s grootste vloot drijvende kranen die tot 1800 ton kunnen tillen. Hierdoor biedt Rotterdam en compleet aanbod, dat op elk moment aangepast kan worden aan de behoefte van de klant en aan nieuwe ontwikkelingen. Doel en resultaat is dat vracht van en naar Europa wordt vervoerd op de snelste, meest efficiënte en veiligste manier.

Prikkelen
Business manager breakbulk Melvin Hage van het Havenbedrijf Rotterdam: “Antwerpen is goed, maar Rotterdam kan het beter. De kwaliteit van ons materieel, de mensen, de haven, achterlandverbindingen is hoger en de Rotterdamse haven is vaak goedkoper. Veel klanten in ons segment kiezen echter traditioneel en daarom moeten we prikkelen om beweging te creëren. Die ging het eerste kwartaal de goede kant op, met een plus van 9% in onze overslag terwijl die in Antwerpen met 9% daalde. Wat ons betreft trekken we die lijn door”.

Meer… Port of Rotterdam