Port XL

Havenbedrijf Rotterdam gaat samenwerken met 4 start-ups

Uit het jaarlijkse innovatieprogramma PortXL heeft het Havenbedrijf Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst gesloten met 4 jonge bedrijven. De producten van deze veelbelovende startups variëren van compacte tulpvormige winturbines tot blockchain toepassingen voor het volgen van scheepslading.

Port XL

Samen met 10 andere starters en doorgroeiers doorliepen deze ondernemingen het programma PortXL, waarbij innovaties van over de hele wereld naar Rotterdam worden gehaald  om daar hun initiatief verder te ontwikkelen. De bedrijven presenteerden 14 juni hun resultaten tijdens een ‘Shakedown’ in de voormalige onderzeebootloods op het RDM-terrein.

Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam : “Rotterdam is een haven van pioniers. Dat betekent dat we constant zoeken naar hoe het slimmer, efficiënter, beter en duurzamer kan. Een programma als PortXL is belangrijk om wereldwijde vernieuwers volop ruimte mogelijkheden en steun te bieden, zodat zijn hier in Rotterdam verder kunnen werken aan de haven van de toekomst.”

Lees meer over de start-ups op www.portofrotterdam.com