Havenbedrijf verkoopt twee patrouillevaartuigen

  • binnenland

Het Havenbedrijf Rotterdam verkoopt twee patrouillevaartuigen uit 1960 en 1962. De schepen zijn overbodig geworden door de komst van nieuwe schepen in het vorige decennium. Troostwijk Veilingen verkoopt de twee schepen met de namen RPA 22 en RPA 23 in april.

De twee schepen zijn onderdeel van een reeks van vijf die begin jaren zestig is gebouwd. Één schip is een aantal jaren geleden al verkocht. Twee andere, de RPA 20 en de RPA 24 zijn recentelijk gemoderniseerd en blijven paraat als reservevaartuig. Het Havenbedrijf heeft in totaal 13 patrouillevaartuigen. Tien daarvan varen vrijwel permanent rond. De vrij nieuwe RPA 13 is standby ingeval een van de vaartuigen uitvalt. De RPA 20 en de RPA 24 kunnen worden ingezet bij onvoorzien onderhoud aan een van de andere vaartuigen of voor bijzondere klussen zoals toezicht bij afgemeerde cruiseschepen en ijsbreken op de Delfshavense Schie. De schepen hebben voor dat laatste een specifieke boeg en een 12 mm dikke huid.

De RPA 22 en RPA 23 die nu verkocht worden hebben een onderling iets verschillende uitrusting, met name de stuurhut en de motor zijn anders. Beide schepen hebben elk drie waterkanonnen die in totaal 17.500 liter per minuut kunnen spuiten.

Troostwijk Veilingen verkoopt de vijftig jaar oude schepen op hedendaagse wijze. Op Youtube (https://bit.ly/wNLJG8) is een video van de schepen te zien. Bij Troostwijk Veilingen kan tot 5 april a.s. contact worden opgenomen met de heer F. Adam ([email protected]) om een onderhands bod uit te brengen. Als er geen finale biedingen worden uitgebracht start vanaf 5 april 2012 het biedproces voor de online veiling die sluit op donderdag 19 april 2012 vanaf 14.00 uur. Op dinsdag 17 april 2012 is de kijkdag bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Hoewel de twee schepen voor de haven van Rotterdam niet modern genoeg meer zijn, verwacht het Havenbedrijf belangstelling van over de hele wereld voor de veiling, zowel van de kant van havenautoriteiten als van particuliere nautische dienstverleners. De twee schepen zijn immers nog goed functionerende multifunctionele ijsbrekende sleep- en blusvaartuigen.

Troostwijk Veilingen is een begrip op het gebied van industriële verkopingen. Het bedrijf heeft meer dan tachtig jaar ervaring en een uitgebreid Europees netwerk van kantoren. Troostwijk Veilingen organiseert meer dan 1000 online veilingen per jaar in 27 landen in Europa.

Meer… Port of Rotterdam

Related news

List of related news articles