Herfstvakantie Maritiem Museum

Kom thuis in het Maritiem Museum Rotterdam deze herfstvakantie. Het wordt buiten kouder, je trekt je warme trui weer aan en de stampotten komen op tafel. In het museum zijn verschillende huiskamers gecreëerd waar bezoekers onderuit kunnen zakken in een fijne stoel, hun breiwerk kunnen afmaken en de aardappelen kunnen schillen. Ze ontdekken in de tentoonstelling ‘Vette Visserstruien’ hoe hun warme trui geïnspireerd is op de visserstrui en in de smakelijke familie-expo ‘De Wereld op je Bord’ leert jong en oud dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord. Kinderen gaan aan de slag gaat met een workshop breien en kruiden mixen. Of ze hakken en bakken hun eigen frietje tijdens de Aardappeloogstdag. En bij de herfst hoort natuurlijk ook het begin van de SALE. Het Maritiem Museum sluit de herfstvakantie daarom af met een uitverkoop van boeken en rekwisieten.

Aardappeloogstdag
Wist je dat de herfstvakantie ooit is ontstaan vanwege de aardappeloogst? Bram Ladage organiseert aansluitend bij de smakelijke familietentoonstelling ‘De Wereld op je Bord’ een  aardappeloogstdag. Kinderen ontdekken dat de aardappel, die zijn oorsprong vindt in Zuid- Amerika, niet in de supermarkt is groot gebracht, maar uit onze Hollandse bodem komt. Ook leren ze welke weg de aardappel heeft afgelegd voordat het patat wordt. Er staan grote kisten met aardappelen, zo van het boerenland, die de kinderen eerst gaan wassen. Ze schillen ze vervolgens, hakken de piepers in reepjes en laten ze bakken tot een heerlijk frietje. Tijdens de aardappelschilwedstrijd gaan kinderen en hun ouders de strijd met elkaar aan.

Datum: woensdag 21 oktober
Tijden: 12.00-16.00 uur
Voor wie: Kinderen t/m 12 jaar
Kosten: Gratis (excl. entree)

Workshop kruidenmix maken
Wat is er huiselijker dan samen lekker koken? Kinderen zetten in het Maritiem Museum hun koksmuts op en mengen samen met Verstegen hun eigen kruidenmix om hun maaltijd thuis lekker op te ‘spicen’.
Datum: donderdag 22 oktober
Tijden: 12.00-16.00 uur
Voor wie: Kinderen  t/m 12 jaar
Kosten: Gratis (excl. entree)

Workshop breien
Breien is weer hip! Kinderen leren in het Maritiem Museum hoe het moet. Wat voor steken zijn er allemaal, hoe kun je verschillende kleuren combineren en hoe geef je vorm aan je breiwerk.
Datum: vrijdag 23 oktober
Tijden: Doorlopend van 12.00-16.00 uur
Voor wie: Kinderen t/m 12 jaar
Kosten: € 2,- (excl. entree)

Op zoek naar gezelligheid
Families met kinderen speuren aan boord van de historische schepen in de Maritiem Museum Haven naar gezelligheid. Ze leren alles over de manieren waarop mensen het vroeger op schepen gezellig en huiselijk maakten.
Datum: 19 t/m 23 oktober
Tijden: 10.00-16.00 uur
Voor wie: Kinderen t/m 12 jaar
Kosten: gratis (excl. entree)

Uitverkoop in het museum
Bezoekers die op zoek zijn naar dat ene originele boek, die zeldzame historische poster of die leuke originele herinnering aan een tentoonstelling, kunnen hun slag slaan tijdens de SALE. Het Maritiem Museum verkoopt ruim 2000 dubbele (maritieme) boeken voor kleine prijsjes. Regelmatig krijgen de conservatoren van het Maritiem Museum boeken aangeboden die al in beheer zijn of niet in de collectie passen, maar die wellicht wel een goede aanvulling op de boekencollectie van bezoekers zouden kunnen zijn. Daarnaast gaan een hoop bijzondere, gekke en grappige rekwisieten uit voormalige tentoonstellingen, de museumhaven of het museumgebouw over de toonbank. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erbij! Een zingende vis, een spiraalspel, maar ook historisch affiches. De totale opbrengst wordt gebruikt voor restauratie van de collectie.

Datum: zondag 25 oktober
Tijd: vanaf 11.00 uur (vrienden van het museum vanaf 10.00 uur)
Waar: entreehal
Kosten: gratis (excl. entree)

Meer… Maritiem Museum