HFG gaat de Albatros Offshore Transformer Module bouwen

Heerema Fabrication Group (HFG) heeft het Procurement & Construction contract voor de Albatros Offshore Transformer Module gekregen van Siemens AG. De uiteindelijke opdrachtgever is EnBW Energy.

Het Albatros offshore windpark bestaat uit 16 Siemens Gamesa windturbines met een vermogen van 7 megawatt. Het windpark ligt 105 kilometer vanaf het Duitse gedeelte van de Noordzee, ongeveer 100 kilometer vanaf de Oost-Friese kust en dichtbij het Hohe See windpark. Het Albatros windpark is 39 vierkante kilometer groot en de fundering ligt op 40 meter diepte.

Begin 2019 is de OTM klaar zijn voor vertrek
De OTM weegt ongeveer 1000 ton. Het is een innovatief en efficiënt ontwerp, mede vanwege het feit dat Siemens de elektrische uitrusting aanlevert die op het platform komen te staan. De productie gaat in het eerste kwartaal 2018 van start op de Heerema yard in Zwijndrecht om het eerste kwartaal 2019 klaar te zijn voor de sail away.

OTM heeft een capaciteit van 116 MW
De OTM, met een capaciteit van 116 MW, is een van de belangrijkste componenten in de offshore verbinding. Met de elektriciteit die de windparken Albatros en Hohe See genereren, zouden alle privéhuishoudens in München kunnen worden voorzien van stroom en dit levert een besparing van ongeveer 1,9 miljoen ton CO2 per jaar op.