Hoge schepen moeten omvaren op Prinses Margrietkanaal

  • binnenland

Van 13 juni tot en met 29 juli 2016 is er een hoogtebeperking op het Prinses Margrietkanaal bij de brug Uitwellingerga. In verband met urgente herstelwerkzaamheden kan de brug in deze periode niet worden geopend.  Schepen hoger dan 7.10 m moeten vanaf 13 juni omvaren. Voor de scheepvaart zijn verschillende omvaarroutes beschikbaar, afhankelijk van de scheepsafmetingen. Ook zal de brug gedurende drie dagen overdag gestremd zijn voor autoverkeer. De werkzaamheden zijn voor de bouwvakantie afgerond.

Omvaarroute voor schepen hoger dan 7.10 meter
Schepen hoger dan 7.10 meter tot 11.50 meter met de maximale afmeting van 40 x 6 x 1,9 m kunnen gebruik maken van de omvaarroute via de Langweerder Wielen en Noarder Alde Wei.  Zeiljachten hoger dan 11.50 meter en met een maximale afmeting van 40 x 6 x 1,9 m kunnen als alternatieve route hun reis via Sneek vervolgen. Grotere schepen moeten via het Van Harinxmakanaal en Kornwerderzand varen. Op www.vaarweginformatie.nl staat een factsheet met de omvaarroutes.

De werkzaamheden aan brug Uitwellingerga stonden gepland voor het najaar
Tijdens de inspectie die daaraan vooraf gaat, heeft Rijkswaterstaat geconstateerd dat de tandwielen van de aandrijving van brug Uitwellingerga in slechte staat verkeren. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat de herstelwerkzaamheden echt niet kunnen wachten tot na de zomer. De werkzaamheden starten in juni en zijn voor de bouwvak afgerond.

Drie dagen omleidingsroutes voor wegverkeer
Op 13 juni en 21 juli en 22 juli van 9.00 tot 15.00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. Met uitzondering van de drie genoemde dagen is de brug de gehele periode open voor het wegverkeer met een snelheidsbeperking van 10 km/uur. Dit om geluidsoverlast te beperken voor de aannemer die onder de brug herstelwerkzaamheden uitvoert.

 

Related news

List of related news articles