Huisman bestaat 90 jaar

Huisman viert zijn 90-jarig jubileum. Huisman is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van innovatieve en ‘step changing’ technische oplossingen in de markten voor duurzame energie, olie- en gas, civiele werken. Het bedrijf is in 1929 opgericht door M.M. Huisman als staalconstructiebedrijf.

Sinds 1980 is Huisman eigendom van de familie Roodenburg. Inmiddels is de derde generatie van de familie actief in het bedrijf. In de afgelopen 90 jaar heeft Huisman wereldwijd baanbrekende oplossingen geleverd aan diverse industrieën.

De start van het jubileumjaar valt samen met een indrukwekkende mijlpaal: het bereiken van een gecombineerd totaal van 150.000mt hijsvermogen. Dit aantal is een optelling van de capaciteit van alle kranen die Huisman de afgelopen 90 jaar heeft gebouwd, waarvan de allereerste kraan nog steeds in gebruik is.

Joop Roodenburg, President van Huisman: “Het stellen van nieuwe industriestandaards staat centraal in onze geschiedenis. Ons compacte en innovatieve ontwerp voor zware hijskranen, ontwikkeld in 1980, is een van de voorbeelden. De eerste twee 550mt mastkranen werden in 1984 geleverd voor ‘Happy Buccaneer’ van BigLift. Dit ontwerp bleek een echte ‘step change’ voor de zware hijsindustrie. Sindsdien zijn meer dan 100 kranen van dit type geleverd.

Veel innovaties volgden op deze ‘step change’. Ik ben er trots op dat we bij Huisman het onmogelijke mogelijk maken. Met geavanceerde technische innovaties en levenslange service. We zijn gedreven door innovatie en gedijen als we doen wat nog niet eerder is gedaan. Met onze ‘one-stop-shop’ oplossingen hebben we unieke kenmerken. Wij ontwerpen, engineeren, produceren, testen, installeren, stellen in bedrijf en bieden service, allemaal in eigen huis.

Kijkend naar de toekomst en de energietransitie die in volle gang is, heb ik er alle vertrouwen in dat we dankzij onze pioniersgeest blijvend waarde toe kunnen voegen voor onze klanten in verschillende industrieën. We danken onze klanten voor het vertrouwen dat in ons is gesteld en voor alle kansen die ons de afgelopen decennia zijn geboden. ”

Recente successen van Huisman zijn onder meer de levering van een geavanceerde ‘monopile gripper’ voor het ontwerp van Jan De Nul’s Vole au vent, een contract voor het ontwerp, de engineering, constructie en levering van ‘s werelds grootste ‘Leg Encircling Crane’ op Jan De Nul’s nieuwste offshore windturbine installatieschip Voltaire en het vestigen van een wereldrecord met de definitieve voltooiing van 2x 10.000mt Tub Mounted Cranes voor Heerema’s Sleipnir.