Huisman bouwt nieuwe productievestiging in Brazilië

Huisman, gespecialiseerd in hijs-, boor- en offshore-equipment is gestart met de grondwerkzaamheden voor een nieuwe productievestiging in Brazilië. De nieuwe productievestiging ligt direct aan de rivier de Itajai-Açu in Navegantes in de provincie Santa Catarina. Santa Catarina ligt in het zuiden van Brazilië en grenst aan de Atlantische Oceaan. Op de nieuwe locatie zal equipment voor de Braziliaanse offshore-markt geproduceerd worden.

De eerste fase van de investering omvat meer dan 15.000 m2 aan productiefaciliteiten. In de volgende fase zal een 200-meter lange kade worden aangelegd en een kunstmatige baai die de schepen moeten beschermen tegen de seizoensgebonden snelle stromingen in de rivier. Zodra de kade gereed is dan is de Huisman do Brasil productiebevestiging eenvoudig bereikbaar voor zeegaande schepen en is een snelle installatie, inbedrijfstelling en testing van het door Huisman ontworpen en gebouwde offshore-materieel gegarandeerd. De nieuwe Huisman productievestiging is naar verwachting in de tweede helft van 2013 operationeel.

Over Huisman
Huisman – opgericht in Nederland in 1923 – is een wereldwijd opererende onderneming met uitgebreide ervaring in het ontwerpen en bouwen van zware constructie-installaties voor ’s werelds meest toonaangevende on- en offshorebedrijven. Het productaanbod kan worden onderverdeeld in zes hoofdcategorieën: Kranen, Boorinstallaties, Pijpleginstallaties, Meergerei, Scheepsontwerpen en Speciale Producten. De installaties, variërend van standalone tot hoogwaardige en geïntegreerde systemen, worden in eigen beheer ontworpen en gebouwd; van concept tot aan installatie. Huisman beschikt al over productievestiging in Nederland, China en Tsjechië. In Rio de Janeiro (Brazilië), Singapore en Houston (VS) heeft Huisman aanvullende verkoop-, service- en engineeringkantoren.