Huisman levert offshore wind installatiekraan aan Japan

Huisman gaat een 1,000mt Pedestal Mounted Kraan leveren aan Japan Marine United Shipyard (JMU) voor het installeren van offshore windturbines in Japan. De 1,000mt PMC wordt door Huisman China gebouwd en geleverd, installatie zal plaatsvinden bij de JMU scheepswerf in Japan.

1000mt PMC voor Japan. Foto, Huisman

In Japan groeit het aantal windturbine installatieschepen: in 2016 gunde het Japanse bedrijf Penta-Oceaan Construction een contract aan JMU voor de levering van een zelfheffend platform met daarop Huisman’s 800mt Pedestal Mounted Kraan (PMC) voor de installatie van windturbines. Nu zet de samenwerking in Japan zich voort met een nieuw contract van JMU voor de levering van een 1,000mt PMC.

Eindklanten zijn het Japanse Obayashi Corporation en TOA Corporation. De snelle en coöperatieve afronding van de commerciële besprekingen weerspiegelen het wederzijdse vertrouwen tussen Huisman en haar Japanse partners. Dit is tevens het eerste project wat geresulteerd heeft in een contract sinds Huisman samenwerkt met de Japanse agent Exeno Yamamizu Corporation. De voortdurende ondersteuning van Exeno Yamamizu Corporation om aan de behoeften van Huisman klanten in Japan te voldoen, is uitermate belangrijk gebleken.

Het ontwerp van de nieuwe kraan bouwt voort op de goede resultaten van de eerdere Huisman kraan die is geleverd voor de Japanse markt. De nieuwe kraan wordt aangepast aan de specifieke vereisten van Obayashi Corporation en TOA Corporation.