Hydac BV en Hycom BV samen verder

Tekenen

Hydac BV uit Helmond heeft Hycom BV, een internationale leverancier, met ruim 60 medewerkers, van hydraulische systemen ten behoeve van de industrie, offshore, maritiem, civiele werken en vliegtuigindustrie overgenomen. Bij Hycom wordt applicatiekennis, innovatie en flexibiliteit ingezet bij het ontwerpen van complete en energiebesparende hydraulische aandrijfsystemen.

De klantenkring van Hycom BV heeft de afgelopen jaren een steeds meer wereldwijd karakter gekregen, daardoor is de directie op zoek gegaan naar een sterke internationale partner. Die heeft zij gevonden in Hydac, een internationale onderneming die wereldwijd in meer dan 50 landen haar eigen vestigingen heeft.

Hydac op haar beurt zocht specifieke kennis in de offshore en marine branche alsook in de luchtvaart, aldus Thomas Kwaks, CEO van Hydac BV.

Hycom BV zal zelfstandig blijven opereren onder haar eigen naam en vanuit haar eigen standplaats Apeldoorn. De voormalig eigenaar Wil Hoefakker blijft in de nieuwe opzet verbonden aan het bedrijf als technisch directeur. De heren Ivo Beerling en Dick de Winkel completeren het directieteam.

De combinatie Hydac/Hycom biedt een optimale wereldwijde service aan klanten met lokale ondersteuning in meer dan 50 landen. Daarnaast biedt deze samenwerking een prima werkplek, vol uitdagingen voor pas afgestudeerden en ook stagiaires die zich willen ontwikkelen in hydraulische aandrijvingen ten behoeve van een internationale markt.

Meer… Hydac