IHC Lagersmit heet voortaan IHC Sealing Solutions

IHC Lagersmit B.V., onderdeel van IHC Merwede, heeft haar naam gewijzigd in IHC Sealing Solutions B.V. Deze naamswijziging, die per 6 juli effectief is geworden, is het gevolg van de aanhoudende, internationale groei die het bedrijf de laatste jaren doormaakt. Daarnaast is de focus van de onderneming de laatste decennia veranderd van het vervaardigen van lagers naar het produceren en vermarkten van afdichtingen voor roterende assen.

De oorsprong van het bedrijf dateert uit het jaar 1856, waarin de Kinderdijkse machinefabriek DLS wordt opgericht. Vanaf 1956 werkt het bedrijf, dat lagerbussen en kokers produceert, verder onder de naam Lagersmit, waaraan later IHC is toegevoegd. Vanaf die tijd is het bedrijf in toenemende mate gefocust op afdichtingen voor onder andere scheepsassen en pompen. Sinds twee jaar is het bedrijf verhuisd van Kinderdijk naar Alblasserdam, waar in een geheel nieuw kantoor en volledig geautomatiseerde productiefaciliteit de innovatieve producten verder ontwikkeld, vervaardigd en vermarkt worden.

De heer Willem Steenge, Managing Director van IHC Lagersmit en dus nu van IHC Sealing Solutions: “Het is belangrijk om ook in onze naam duidelijk aan te geven waar wij goed in zijn, namelijk in het vinden van de juiste oplossing voor de klant als het gaat om afdichtingen. Daarbij was de naam IHC Lagersmit voor onze buitenlandse relaties moeilijk uit te spreken, laat staan te begrijpen. Ik ben erg blij met onze nieuwe naam, waarbij ik niet genoeg kan benadrukken dat in onze dienstverlening dezelfde hoge kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid centraal staat. De organisatie blijft vanaf de locatie in Alblasserdam dezelfde klantenkring bedienen en met dezelfde partners samenwerken.”

Meer…  IHC Merwede