IMPERIAL vervangt twee gastankers

Op 13 oktober heeft IMPERIAL Logistics International een order geplaatst bij scheepsbouwer VEKA Group te Werkendam voor twee nieuwe binnenvaartgastankers. Deze 110 meter lange en 11,45 meter brede tankers zullen LPG en andere gasproducten vervoeren in zes tanks van in totaal 2.850 kuub. Anke Bestmann, Managing Director IMPERIAL Gas Barging: “De twee nieuwe gastankers stellen een voorbeeld op het gebied van energie-efficiëntie en laadcapaciteit. De nieuwe gastankers zijn veel zuiniger dan hun voorgangers.”

De twee schepen zullen voorzien worden van een innovatief, zuinig en onderhoudsarm roerpropellersysteem en de casco’s krijgen een botsbestendige Scheldehuid. Een online datamanagementprogramma geeft data met betrekking tot brandstofverbruik, positie, snelheid, gasemissietemperatuur, ladingconditie en rpm door aan het controlecentrum van de rederij.

De schepen zullen in de tweede helft van 2016 opgeleverd worden en vervangen oudere schepen. De tankers worden toegevoegd aan de vloot van IMPERIAL Gas Barging GmbH, die al 17 van dergelijke schepen gebruikt. De Europese vestiging van het Zuid-Afrikaanse concern, dat zich richt op zowel vervoer over water als wegtransport, heeft meer dan 8000 mensen in dienst en is goed voor een omzet van 1,6 miljard euro.