Invaren tunnels Noord/Zuidlijn volledig live te volgen

Het invaren en afzinken in het IJ van de tunnelelementen van de Noord/Zuidlijn zal aanstaande dinsdag volledig online te volgen zijn via www.hierzijnwij.nu, de site met al het nieuws over de voortgang van het project. Deze site geeft toegang tot een HD camera, die zich bovenop het Havengebouw bevindt en met live streaming beelden van hoge kwaliteit een perfect overzicht biedt van het IJ en de ingewikkelde klus die daar de komende dinsdagen wordt uitgevoerd. Daarnaast kunnen windows-gebruikers via een link op de site meekijken met de Geocon 3D-applicatie die de aannemer gebruikt om de exacte positie van het tunnelelement te monitoren. Verder zullen alle nieuwtjes via een live-blog op hierzijnwij.nu en via twitter (@NoordZuidlijn) worden gedeeld met belangstellenden.

Complexe manoeuvre
Aanstaande dinsdag wordt – onder voorbehoud van slecht weer of technische complicaties – in alle vroegte de eerste van drie tunnels uit de Suezhaven in het westelijk havengebied ingevaren tot vlak voor het Eye-museum. Vanaf 7 uur ‘s ochtends gaat de stremming van het scheepvaartverkeer in en kunnen de bouwers beginnen met de complexe en risicovolle manoeuvre om de 140 meter lange en 12 meter brede betonnen doos met een gewicht van ruim 12 miljoen kilo op haar plek aan de noordkant van het IJ te krijgen. Pas als het tunnelelement – met de doopnaam Wendy – in de loop van de middag eenmaal in positie ligt in de sleuf voor de Sixhaven, kan het afzinken beginnen. De hele operatie duurt naar verwachting tot in de avond.

Missing link
Als alles goed verloopt volgt op 2 oktober het tunneldeel aan de kant van het Centraal Station en zal op 9 oktober het laatste tunnelelement in het midden worden afgezonken om de laatste nog ontbrekende verbinding van de Noord/Zuidlijn te realiseren. Ook deze operaties zullen via de live camera te volgen zijn. Op www.hierzijnwij.nu is de voortgang van het boren van de tunnels onder de binnenstad te volgen en sinds kort is hier ook nieuws te vinden over de werkzaamheden op de Oostlijn. De Noord/Zuidlijn is immers onderdeel geworden van de Dienst Metro, waarin alle zaken op het gebied van metro-infrastructuur zijn samengebracht.

Hollands Glorie
Afzinken van tunnels is een Hollandse specialiteit die is begonnen met de Maastunnel in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Sindsdien heeft Nederland faam gemaakt in de wereld en mocht Strukton onlangs nog een 18-delige tunnel in Zuid-Korea afzinken. Het programma Megastructures van National Geographic besteedde hier zelfs een aflevering aan met een hoofdrol voor Peter van Westendorp, die ook de operatie onder het IJ heeft voorbereid.