Jan Schaefferbrug maakt ruimte voor SAIL Amsterdam 2015

  • binnenland

Het middenstuk van de Jan Schaeferbrug is vanochtend voor anderhalve week weggehaald. Om zo ruimte te creëren voor de Tall Ships van SAIL Amsterdam 2015 die in de Oranjehaven (IJhaven) zullen liggen. De verbreking van de Jan Schaeferbrug is traditiegetrouw het startschot van alle opbouw rondom SAIL. De brugonderdelen worden op hetzelfde moment opgeknapt door de gemeente Amsterdam. 

Het weghalen van de tussendelen is millimeterwerk en neemt de hele middag al in beslag. Bij het ontwerp van de brug door architect Ton Venhoeven werd destijds rekening gehouden met SAIL. Om de Tall Ships die tijdens SAIL Amsterdam in de IJhaven (tijdens SAIL Amsterdam 2015 omgedoopt tot Oranjehaven) afmeren doorgang te verlenen, kan het middendeel tijdelijk verwijderd worden. Dit gebeurde voor het eerst in augustus 2005.

Op hetzelfde moment wordt tussen de Levantkade en de Ertskade een tijdelijke oeververbinding gelegd. Deze is bedoeld voor hulpdiensten en bewoners van het Java- en KNSM-eiland. Daarnaast blijft de Verbindingsdam tijdens SAIL Amsterdam 2015 open voor het wandelend publiek.Het weghalen van de tussendelen is millimeterwerk en neemt de hele middag al in beslag.Het weghalen van de tussendelen is millimeterwerk en neemt de hele middag al in beslag.

Meer… SAIL

Related news

List of related news articles