Kennis opdoen tijdens talkshows op het Navingo Career Event

Heeft de zeeman van de toekomst nog wel zeebenen nodig? Waar liggen de kansen van Internet Of Things voor de maritieme sector? Hoe duurzaam is de maritieme, offshore en energy sector eigenlijk? Allemaal thema’s die worden besproken in de verschillende talkshows op Community Square tijdens het Navingo Career Event op 23 mei in de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods.

Community Square

Naast het bezoeken van de uitgebreide beursvloer waar de vacatures van meer dan 100 bedrijven uit de maritieme, offshore en energie sector ontdekt kunnen worden, is er tijdens het Navingo Career Event ook veel gelegenheid om kennis op te doen. Dat is belangrijk want de maritieme, offshore en energie sector is in beweging: innovaties volgen elkaar snel op.

Talkshows op Community Square

Maar wat betekenen deze ontwikkelingen eigenlijk voor de carrièreperspectieven? Dat bespreken we op Community Square. Binnen de verschillende talkshows nemen experts plaats om met elkaar en het publiek te spreken over uiteenlopende thema’s die de industrie de komende jaren op zijn kop gaan zetten.

De realiteit van duurzaamheid

Community Square wordt afgetrapt met de eerste talkshow ‘De realiteit van duurzaamheid’. Duurzaam ondernemen is niet meer alleen iets voor idealisten. Regelgeving maar ook de markt dwingen bedrijven groenere keuzes te maken. In hoeverre moeten oude denkpatronen worden afgeleerd en is er een nieuwe generatie nodig die echt het verschil kan maken? Sluit onderwijs hier wel voldoende op aan? Een hoe belangrijk is een duurzaam imago van een bedrijf in het aantrekken van talent?

Digitale transformatie

Een ander thema dat bij bijna alle bedrijven speelt, is digitalisering. Daarom wordt in samenwerking met Microsoft de talkshow ‘Digitale transformatie’ gepresenteerd. Wat betekent Internet Of Things voor de maritieme sector? En hebben deze ontwikkelingen ook invloed op de soort banen? Eric van Uum, Technical Specialist binnen het Microsoft’s World Wide Black Belt Team for IoT (Internet of Things) neemt ons mee en geeft een kijkje in de toekomst.

Zeeman zonder zeebenen

Het is niet meer de vraag of autonoom varen er gaat komen, maar op welke manier en wat betekent dit voor werken in de maritieme sector? Gaat het niet ten koste van de romantiek die onlosmakelijk met onze sector is verbonden? Heeft de zeeman van de toekomst nog wel zeebenen nodig? Want autonoom varen zal meer vanaf de wal gebeuren. Hoe gaat dit werk er dan uit zien? En welke vaardigheden heb je hiervoor nodig? Zowel de nieuwe als oude generatie nemen plaats.

De visie van young professionals

Tijdens deze talkshow komen young professionals aan het woord. Want wat vinden zij nu echt belangrijk als het gaat om hun carrière? Hoe kijken ze naar de balans tussen werk en vrije tijd, de ontwikkelingen van soft skills en hun invloed op de bedrijfsvoering? Verschillende young professionals werkzaam in de sector delen hun visie.

Heavy lifting: size does matter

Alles wordt groter, zwaarder en moet dieper. Maar hoe groot is groot en hoe wordt zo’n project aangepakt? Aan het woord en in beeld komen ALE, Biglift, Boskalis en RollDock. Zij zorgen dagelijks dat de grootste materialen vervoerd worden.

Workshops, case studies en professionals aan het woord

Bezoekers kunnen naast het bijwonen van talkshows, ook kennis opdoen bij workshops en case studies georganiseerd door interessante werkgevers. Daarnaast zijn er presentaties te zien op ‘The Stage’. Hier betreden verschillende professionals uit het vakgebied het podium om te vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden en wat het betekent om voor deze avontuurlijke sector te werken.

Gratis registreren op www.NavingoCareerEvent.com

Het Navingo Career Event wordt voor het 13e jaar op rij georganiseerd en is te bezoeken vanaf 10.00 uur en wordt afgesloten met een afterparty. Het Navingo Career Event is het grootste carrière event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. Gratis registratie kan via www.NavingoCareerEvent.com of blijf op de hoogte via social media @navingocareer.